Ξεπερνούν κάθε προηγούμενο οι συμμετοχές στο 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Πρέβεζας

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας ανοίγει για 35η συνεχόμενη φορά την αυλαία του στις 6 Ιουλίου 2017. Για 23η συνεχή χρόνια θα πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιακής Μουσικής (Δ. Δ. Χ. Μ.). Ο 23ος Δ. Δ. Χ. Μ. έχει σαν σκοπό την καθιέρωση και εδραίωση του θεσμού, με στόχο την προαγωγή της χορωδιακής μουσικής, την ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου και την καλλιέργεια του μουσικού αισθήματος.
Περίπου 350 χορωδίες από όλο τον κόσμο έχουν κατά καιρούς συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του, ενώ κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες από την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο έχουν κατά καιρούς κοσμήσει το πάνελ της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής του.  Σήμερα, συγκαταλέγεται ως ένα από τα εγκυρότερα φεστιβάλ και διαγωνισμούς στην Ευρώπη με διεθνή ακτινοβολία και κύρος.
Σύμφωνα με τα όσα τόνισαν στο mypreveza.gr ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Αντωνίου Απόστολος και το μέλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κοσμάς Κορωναίος φέτος οι συμμετοχές ξεπερνούν κάθε προηγούμενο καθώς οι χορωδίες που έχουν δηλώσει ότι θα έρθουν στη πόλη μας είναι 30, δηλαδή ακριβώς οι διπλάσιες από πέρσι.
Εκτός από τον αριθμό των χορωδιών αυξάνει και ο αριθμός των χορωδών καθώς κάποιες χορωδίες ξεπερνούν ακόμα και τα 150 άτομα.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ φαίνεται έτοιμη να ανταποκριθεί και σε αυτή την μεγάλη πρόκληση, παρά το γεγονός ότι, η έλλειψη τουριστικής υποδομής στην πόλη μας αποτελεί μεγάλο αγκάθι για τους διοργανωτές. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Για ποιον χτυπά η “καμπάνα”;

02/08/2021, 10:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας διοργανώνει διαδικτυακή ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το έργο AUTHENTIC- OILVE–NET

02/08/2021, 9:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο “Γύρος του θανάτου” για πρώτη φορά στην Πρέβεζα

02/08/2021, 8:15 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Καναλάκι και την Πάργα

02/08/2021, 4:07 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Τραυμάτισε πεζό – Οδηγούσε ανασφάλιστο αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα και συνελήφθη

02/08/2021, 3:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Σοβαρή έλλειψη νερού στο Πολυστάφυλο – Εμφιαλωμένα νερά παρέχει ο Δήμος Ζηρού

02/08/2021, 2:40 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites