Τελετή λήξης για την επιμορφωτική δράση Teachers 4 Europe στην Πρέβεζα

Τελετή λήξης για την επιμορφωτική δράση Teachers 4 Europe πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης στην Πρέβεζα.
Κατά την διάρκεια της τελετής λήξης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση  των προγραμμάτων Teachers4Europe που υλοποιήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά 
στα σχολεία Α/Θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Κυραμάρης Θεόδωρος, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας κ. Ελευθερία Αγγέλη, ο επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαικής Πληροφόρησης Ηπείρου κ. Γκόλας Δημήτριος, ενώ την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εκπροσώπησε ο κ. Ντάκουλας Ευάγγελος.
Τα σχολεία που συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανε-πιστημιακής Συνεργασίας (ΕΕΠΕΑΔΣ) του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα ήταν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας, το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας και το 9ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας.
Η Πρέσβειρα της δράσης στην Πρέβεζα κ. Σοφία Πασσά αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ανέλυσε διεξοδικά την δράση και το πως υλοποιείται στο Νομό Πρέβεζας, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μείωση στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν. 
Στόχος της εκπαιδευτικής δράσης “Teachers 4 Europe” είναι να συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση των εκπαιδευομένων επί των εξελίξεων των Ευρωπαϊκών θεμάτων και να τους υποστηρίξει στο να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, εφαρμόζοντας στην εκπαίδευση καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών προκλήσεων και αξιοποιούν τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών.
Στην συνέχεια ο εκπαιδευτικός κ. Πέτρος Ρώσσος μίλησε για τα “Διαπολιτισμικά Ευρωπαιχνίδια” στα οποία συμμετείχε η 6η τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας.Στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν 24 σχολεία από όλη την Ελλάδα ανάμεσα τους και το 3ο Δημοτικό και στην οποία το κάθε σχολείο μελετούσε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η χώρα που διάλεξε το σχολείο της Πρέβεζας ήταν η Γερμανία.
Η Εκπαιδευτικός του 9ου Νηπιαγωγείου Πρέβεζας παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο οι μικροί μαθητές γνώρισαν την Ευρώπη μέσα από την χλωρίδα και την πανίδα της,μάλιστα στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από τους μαθητές μια παράσταση, όπου κάθε παιδί φορώντας ένα μπλουζάκι με ζωγραφισμένη μια χώρα της Ευρώπης, απήγγειλε ποίημα σχετικό με την χώρα.
Η τελετή λήξης ολοκληρώθηκε με την απονομή βεβαιώσεων στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν.
 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Χτύπησαν δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Ζηρού μετά το τέλος του Δημοτικού Συμβουλίου – Τον τραυμάτισαν στο κεφάλι

26/05/2022, 1:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με το συγκρότημα AVEC ξεκινά το 20ο Preveza Jazz Festival – Η Πρέσβης της Αυστρίας Hermine Poppeller θα απευθύνει χαιρετισμό για τα 20 χρόνια του φεστιβάλ

26/05/2022, 12:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κλείνουν τα διαγνωστικά τους εργαστήρια οι Εργαστηριακοί γιατροί στον Ν. Πρέβεζας

26/05/2022, 12:17 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

20 χρόνια Preveza Jazz Festival – Ξεκινά η μεγάλη γιορτή

25/05/2022, 11:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Φωτιά σε Φωτοβολταϊκό Πάρκο στην Σκαμνούλα Πρέβεζας

25/05/2022, 6:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το σχολείο τελειώνει, το Summer Camp στο Κ.Ε.Π.Ψ.Υ αρχίζει!

25/05/2022, 6:21 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites