Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης

H ολοκλήρωση μελέτης για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης αλλά και οι εργασίες που θα ξεκινήσουν , μετά και την έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, η μελέτη για το Ρωμαϊκό Στάδιο της Νικόπολης που αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο καθώς και οι τελικές διαβουλεύσεις για τη μελέτη κατασκευής του κτιρίου υποδοχής στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης ήταν μεταξύ των ανακοινώσεων που έγιναν από τον πρόεδρο του Σωματείου «Διάζωμα» κ. Σταύρο Μπένο στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην Πρέβεζα, προς τιμήν των μεγάλων χορηγών του προγράμματος διαδικτυακής χρηματοδότησης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπη. Ο κ. Μπένος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν στο crowdfunding για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης, σημειώνοντας ωστόσο πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα λόγω χαμηλού κυρίως πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου, δεν μπορεί να διαχωρίσει δύο έννοιες οι οποίες είναι επάλληλες και όχι ταυτόσημες, τις υποδομές και την ανάπτυξη. Ο κ. Μπένος αναφέρθηκε στις πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου σημειώνοντας πως αυτό που έχει βαρύτητα για την επιτυχία τους είναι η ολική ποιότητα του έργου .Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στη συγκέντρωση των 80.500 ευρώ που διατέθηκαν για τη μελέτη του θεάτρου της Κασσώπης, υπογραμμίζοντας πως το Διάζωμα βοήθησε να ξεμπλοκάρουν κονδύλια τα οποία είχε δεσμεύσει η Περιφέρεια για εργασίες της τάξης των 39 εκ.ευρώ.

 Για τη σημασία του αρχαιολογικού χώρου και τη σπουδαιότητα των εργασιών ανάδειξης μίλησε ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης ο οποίος ευχαρίστησε το Διάζωμα και τον Σταύρο Μπένο, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήραν και ορισμένοι από τους χορηγούς που παραβρέθηκαν όπως από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, την Εθνική Τράπεζα και το ίδρυμα Ακτία Νικόπολης. Το πρωί της Κυριακής το Σωματείο Διάζωμα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, διοργάνωσαν προσωπική ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης ως αντιστάθμισμα για όσους συνέβαλαν στο πρόγραμμα με το ποσό των 1.000 ευρώ και άνω.

 

πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυμα του Κώστα Μπάρκα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου 

19/05/2022, 11:18 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Μήνυμα του Δημάρχου Ζηρού Νίκου Καλαντζή για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων

19/05/2022, 9:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου Πρέβεζας και Ερευνητικού Εργαστηρίου Λογιστικής & Ελεγκτικής

19/05/2022, 9:30 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δύο συμβασιούχους γεωπόνους θα προσλάβει η ΔΑΟΚ Πρέβεζας

19/05/2022, 9:20 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Η Φλόγα της Μνήμης” άναψε στην Πρέβεζα – Λαμπαδηφορία για την Παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

19/05/2022, 9:12 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Μείωση στην πίεση του νερού λόγω εργασιών της ΔΕΗ στο χώρο των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΠ

19/05/2022, 8:49 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites