Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 

Θέμα: «Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος»
Με τη συμμετοχή σε δύο εκδηλώσεις γιόρτασε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας εκδήλωση στην πλατεία Σκουφά στην Παρηγορήτισσα, με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία του νομού Άρτας.
Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πλούσια ορνιθοπανίδα, τις λιμνοθάλασσες, τη χλωρίδα καθώς και τα ψάρια του Αμβρακικού, ενώ μέσα από διαδραστικά περιβαλλοντικά παιχνίδια και ζωγραφιές ευαισθητοποιήθηκαν για την προστασία αυτού του σπάνιου υγρότοπου. Στο χώρο παράλληλα υπήρχε έκθεση με τις περιβαλλοντικές δράσεις που πραγματοποίησαν μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, προσωπικό του Φορέα συμμετείχε στην 5η Οικογιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων με τίτλο «Στους δρόμους της ελιάς και της πορτοκαλιάς» που φέτος πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Γραμμενίτσας παρουσία συλλόγων, σχολείων και πολλών επισκεπτών.  Η γιορτή εκτός από έκθεση τοπικών προϊόντων, περιελάμβανε επίσης μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.
Η συμμετοχή του Φορέα στην οικογιορτή είχε ως σκοπό τη στήριξη των παραγωγών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και την ενημέρωση των επισκεπτών για την ανάγκη αειφορικής διαχείρισης και προστασίας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού. Ευχή όλων η οικογιορτή να καταστεί θεσμός που θα συμβάλλει τόσο στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος όσο και στην οικονομική και πολιτιστική ώθηση της τοπικής κοινωνίας.

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΦΔΥΑ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΡΤΑ, ΛΕΥΚΑΔΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η εταιρεία ΜΑΡΤΣΕΚΗΣ Α.Ε ζητά πωλητή/τρια για τις περιοχές Πρέβεζας-Αγρινίου-Άρτας-Λευκάδας

14/05/2022, 5:25 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Το Θεατράκι στο Κάστρο της Άρτας ανοίγει τις πύλες του ως χώρος εκδηλώσεων

13/05/2022, 3:49 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Φυτεύτηκαν 200 νέα δέντρα στο Παραποτάμιο Πάρκο της Άρτας

09/05/2022, 4:22 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Την Άρτα επισκέπτεται αύριο η Αν. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

02/05/2022, 7:16 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Ενεργειακή αναβάθμιση στα σχολεία του Δήμου Νικολάου Σκουφά

26/04/2022, 6:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Βυζαντινή Άρτα: Αναβίωσε το έθιμο της  Μεγάλης Φωτιάς στην Αγία Θεοδώρα

22/04/2022, 12:02 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites