Παρασκευή, 24/01/2020

Πολύμηνες έρευνες της Αστυνομίας για μεγάλο κύκλωμα Ναρκωτικών που δραστηριοποιείται και στην Πρέβεζα

– Έλληνες, Αλβανοί και Σύροι μετανάστες συγκροτούσαν το κύκλωμα

– Έκρυβαν μεγάλο μέρος των ναρκωτικών στο Μενίδι, όπου μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου πήγαν μέσα στη νύχτα να το εξαφανίσουν
– Συνελήφθησαν ένας αστυνομικός και ο πατέρας του, που είχαν καθοριστικούς ρόλους

Νέες αποκαλύψεις για το μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών, για το οποίο η αστυνομία πραγματοποιεί πολύμηνες έρευνες σε Αττική, Σπάρτη και Πρέβεζα.
Πρόκειται για δύο οργανώσεις, που ενώθηκαν στα πρότυπα της μαφίας. Το κύκλωμα συγκροτούσαν Έλληνες, Αλβανοί αλλά και Σύροι μετανάστες, που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες χασίς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, τα μέλη του κυκλώματος έφερναν χασίς από την Αλβανία, το οποίο διακινούσαν σε όλη τη χώρα.
Παράλληλα, από τις καλλιέργειες στη Σπάρτη και την Πρέβεζα, οι Σύροι μετέφεραν το χασίς με δύο ταχύπλοα σκάφη στην Τουρκία, όπου είχαν αναπτύξει σχέσεις με την τουρκική μαφία. Με αφορμή την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, στη γειτονική χώρα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για χασίς. Έτσι, το ελληνοαλβανικό κύκλωμα “αντάλλαζε” το χασίς με την ηρωίνη, την οποία στη συνέχεια διακινούσε στην Ελλάδα ή την εξήγαγε στο εξωτερικό.
Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ένας αστυνομικός που υπηρετούσε στην Ασφάλεια του Πειραιά και είχε καθοριστικό ρόλο στο κύκλωμα, καθώς συμμετείχε στις μεταφορές των ναρκωτικών. Ανάμεσα στους 24 συλληφθέντες, είναι και ο πατέρας του αστυνομικού, ο οποίος καλλιεργούσε χασίς στην περιοχή της Σπάρτης.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο NewsIt.gr πως μεγάλο μέρος των ναρκωτικών, το έκρυβαν στο Μενίδι, όπου μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου, πήγαν μέσα στη νύχτα για να τα εξαφανίσουν.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ για το newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ