Σάββατο, 21/09/2019

Πλήθος πιστών στο παρεκκλήσι των Αγίων Αποστόλων στον Άγιο Θωμά Πρεβέζης

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου που η εκκλησία μας γιορτάζει την σύναξη των 12 Αγίων Αποστόλων, πανηγύρισε το εκκλησάκι στη θέση Άγιοι Απόστολοι, παρουσία ιερέων και πλήθος πιστών.

Έχει πάρει μορφή, έχει μπει στην τελική του ευθεία και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το όνειρο της αποπεράτωσης του ναού των Αγίων Αποστόλων στον Άγιο Θωμά Πρέβεζας.

Οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά, του Νεοχωρίου, αλλά και όλης της Πρέβεζας, είχαν δεθεί με το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων και το πρόβλημα με τη διάβρωση (η θάλασσα είχε καταπιεί όλη την ξηρά και πολλά μέτρα από το συγκεκριμένο σημείο, που είχε χτιστεί) που είχε δημιουργηθεί στο προηγούμενο εκκλησάκι, σκορπούσε θλίψη και μελαγχολία. Όλοι ήθελαν με κάποιο τρόπο να ξαναγίνει. Μπροστάρης σ’ αυτόν τον ανηφορικό δρόμο, για την ανέγερση του ναού των Αγίων Αποστόλων στην Πρέβεζα, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου των Αγίων Αποστόλων Μπάμπης Γκανάλας, ο οποίος έδωσε το άπαν των δυνάμεών του και το όνειρό του, έγινε πραγματικότητα, αφού  το απόγευμα  της Πέμπτης 29 Ιουνίου, στον σχεδόν ολοκληρωμένο Ιερό Ναό πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους πιστών, ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής των Αγίων Αποστόλων.

Αξίζει να σας θυμίσουμε ότι ο Ιερός Ναός θεμελιώθηκε στις 15 Μαΐου του 2016 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο και οι εργασίες προχώρησαν με γρήγορους ρυθμούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ