Εντυπωσίασε την Πρέβεζα το “Μαύρο Φυλαχτό” του Βαγγέλη Μπέκα!Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πρέβεζα παρουσιάστηκε το τελευταίο βιβλίο του Βαγγέλη Μπέκα “Μαύρο Φυλαχτό” σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο bookshop του κ. Αυδίκου και τις εκδόσεις “ΨΥΧΟΓΙΟΣ” το Σάββατο 20 Μάη, στη Θεοφάνειο αίθουσα τέχνης.

Παρά τις πολλές εκδηλώσεις που γίνονταν παράλληλα με την παρουσίαση του βιβλίου εκείνη τη μέρα, πολύς ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στη Θεοφάνειο αίθουσα τέχνης. Την εκδήλωση συντόνισε με αριστουργηματικό τρόπο η Κική Σακκά μέλος της λέσχης Ανάγνωσης ενηλίκων της Δημοτικής βιβλιοθήκης Πρέβεζας, ενώ Αποσπάσματα από το βιβλίο με μοναδικό τρόπο, ανάγνωσαν  οι Κοσμάς Μαρκής και Άννα Μπαρκούζου. Η εκδήλωσε πλαισιώθηκε μουσικά από τους Νίκο Ρώσσο και Γιώργο Νάσση. Όλος ο τρόπος που στήθηκε η εκδήλωση, με τον κόσμο που συμμετείχε δημιουργικά, μετέφεραν το κοινό, σε κείνη την εποχή. Η Κική Σακκά στην ανάλυση που έκανε για το βιβλίο τόνισε μεταξύ άλλων: “Στο βιβλίο του Βαγγέλη Μπέκα, “Μαύρο φυλαχτό” υπάρχουν γνωστά ιστορικά πρόσωπα που συμμετείχαν στην επανάσταση του 1821, επίσης ο καλόγηρος Σαμουήλ, Το Κούγκι και το Ζάλογγο, σημαντικές είναι και οι γυναικείες μορφές που περιλαμβάνονται σ’ αυτό. Από την ξαδέρφη που βρήκε ο άντρας της, έως τη Δέσπω, τη μάνα τη Τζαβέλαινα έως την Ελένη. Ο συγραφέας βρίσκει την ευκαιρία να σκιαγραφήσει την κοινωνική θέση της γυναίκα, να στιγματίσει τους φραγμούς, τα βάρβαρα έθιμα, την επαναστατικότητά τους, την ερωτική τους αφοσίωση, καταγράφωντας παράλληλα την ανθρωπογεωγραφία της εποχής και στηλιτεύοντας όλα όσα συνέβαιναν ρυθμίζοντας τη ζωή τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών της εποχής στο Σούλι, αλλά και στην ευρύτερη Ελλάδα. Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση του του Μάρκου, απογειώνει τη δύναμη, αυτού του συναρπαστικού μυθιστορήματος. Αναγκάζει τον αφηγητή να γίνεται κατάσκοπος, ακόμη και μέσα στο ίδιο του το σπίτι, αφού πρέπει να δει από την κλειδαρότρυπα ή να κρυφακούσει και να μαθαίνει και να μας μεταφέρει τις σκέψεις των υπολοίπων προσώπων, δίνοντας στο βιβλίο αστυνομικά στοιχεία. Ο Συγγραφέας με μια ιδιότυπη κινηματογραφική γραφή , οικοδομεί έναν ενδιαφέρον και δομημένο μύθο, κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και δεν τον αφήνει να πάρει ανάσα. Οι άγγραφοι νόμοι συγκρούονται με τους δεσμούς αγάπης. “
 Στο τέλος ο Πρεβεζάνος Συγγραφέας υπέγραψε στα βιβλία που πήραν οι Πρεβεζάνοι αναγνώστες και φάνηκε για μια ακόμη φορά, ότι η καλοτάξιδη πορεία του βιβλίου του Βαγγέλη Μπέκα “Μαύρο Φυλαχτό” κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.


Είναι ένα βιβλίο που συνδέει τον τόπο μας, με την ιστορία και εμφανίζει πτυχές που ο Βαγγέλης Μπέκας, αναφέρεται με το δικό του μοναδικό τρόπο, είναι ένα βιβλίο που αξίζει να αγοράσετε και να διαβάσετε. Ήταν μια εξαιρετική παρουσίαση, ενός εξαιρετικού βιβλίου.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Παρουσιάστηκε η εφαρμογή που θα κάνει την Πρέβεζα σε “Έξυπνη Πόλη”

28/09/2022, 4:20 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 500.000 ευρώ από το Υ.Α.Α.Τ για έργο “Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις” στις Κοινότητες Κρανέας και Γοργομύλου

28/09/2022, 3:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ταξίδι ελπίδας με το ιστιοπλοϊκό του ΚΕΘΕΑ στην Πρέβεζα και τα Ιόνια Νησιά

28/09/2022, 3:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Προσωρινός ανάδοχος για τα συμπληρωματικά έργα αναβάθμισης του αλιευτικού καταφυγίου Πρέβεζας

28/09/2022, 3:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Γιώργος Γούσης : Ο σκηνοθέτης από την Πρέβεζα που διεκδικεί OSCAR

28/09/2022, 3:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη σε περιοχή της Πρέβεζας για διακίνηση σκληρών ναρκωτικών  

27/09/2022, 3:45 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites