ΠΡΕΒΕΖΑ: Ένα παιδί παραλίγο να πέσει θύμα της αδιαφορίας και της γαϊδουριάς μας!

Η φωτογραφίες δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό!Είναι από αρχείο αναγνώστη και δείχνει διέλευση οχήματος στο πεζόδρομο της παραλίας!

Ένα μικρό παιδί παραλίγο να ήταν το θύμα του οχαδερφισμού των φορέων αλλά και ορισμένων πολιτών που για εκείνους η λέξη σεβασμός δεν φαίνεται υπάρχει το λεξιλόγιο τους.
Κάποιοι φορείς, άλλα και ορισμένοι πολίτες αυτής της πόλης θα πρέπει να κατανοήσουν τις λέξεις Δημόσιος Χώρος.
Τι σημαίνει λοιπόν Δημόσιος Χώρος και γιατί θα πρέπει να τον σεβόμαστε;
Η Πρέβεζα εκτός από δρόμους (κάκιστης ποιότητας, γεμάτους λακούβες) έχει και ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ!
Τι σημαίνει ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ;Δρόμος που είναι μόνο για πεζούς και η διέλευση κάθε είδους Ι.Χ απαγορεύεται, εκτός και αν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη!
Στην Πρέβεζα δυστυχώς έχουμε εφεύρει δικό μας ορισμό για την λέξη Πεζόδρομος … Με αποτέλεσμα κάθε είδους Ι.Χ να εισέρχεται είτε “νόμιμα”, είτε παράνομα στους πεζόδρομους της Παραλίας και του Ιστορικού Κέντρου και κανείς να μην ασχολείται με αυτό!
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος Πρέβεζας κάθε χρόνο εκδίδουν άδειες διέλευσης οχημάτων για όσους διαμένουν στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης και η ερώτηση είναι ΓΙΑΤΙ;
Γιατί ο κάτοικος του Ιστορικού Κέντρου  πρέπει οπωσδήποτε να δικαιούται ελεύθερη διέλευση του οχήματος του από το Πεζόδρομο για να πάει στο σπίτι του, ενώ μπορεί να το αφήσει στους χώρους στάθμευσης και να παει με τα πόδια;
Γιατί τα φορτηγά διανομής να μην τελειώνουν τις διανομές τους στις 7:00 το πρωί, ώστε ο πεζόδρομος να είναι άδειος για την διέλευση των πεζών με τις πρώτες ηλιαχτίδες;
Γιατί πρέπει ο κάθε ντελιβεράς  ντε και καλά να περάσει με το μηχανάκι του από τον πεζόδρομο για να διανείμει πάσης φύσεως προϊόν, κρατώντας μάλιστα με το ένα χέρι το τιμόνι μειώνοντας έτσι το χρόνο αντίδρασης του;
Εξαιτίας όλων αυτών των αναπάντητων ΓΙΑΤΙ, κάποιο Ι.Χ όχημα που εισήλθε ανενόχλητο στο Πεζόδρομο της παραλίας, παραλίγο να παρασύρει ένα μικρό αγγελούδι που έπαιζε αμέριμνο.
Όπως μάλιστα καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του Ι.Χ όχι απλά δεν ζήτησε συγνώμη, αλλά κατεβαίνοντας από το όχημα έβαλε τις φωνές στο παιδί, γιατί έπαιζε σε έναν ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ!
“Είναι θέμα χρόνου να γίνει ατύχημα στο ιστορικό κέντρο, αφού η κυκλοφορία αυτοκινήτων και μηχανών είναι μεγάλη και ανεξέλεγκτη” λένε πολίτες της Πρέβεζας, ζητώντας την επαγρύπνηση των φορέων.
Το καλοκαίρι πλησιάζει και η τουριστική κίνηση στην Πρέβεζα αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ φέτος, απαιτείται λοιπόν τόσο το λιμεναρχείο, όσο και η Δημοτική Αστυνομία να κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν τους πολίτες αυτής της πόλης αλλά και τους επισκέπτες της.
Κλείνοντας, θα ξανα αναφέρουμε μια πρόταση που είχαμε κάνει στο παρελθόν προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο μέσα από άρθρο μας με το οποίο ζητούσαμε την αναστολή όλων των αδειών διέλευσης στους πεζόδρομους της παραλίας και του Ιστορικού Κέντρου, καθ όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου!
Δεν είναι απλά θέμα αισθητικής,δεν είναι απλά θέμα σεβασμού, είναι θέμα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites