Ηχηρά μηνύματα, για τη διεθνή μέρα, κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού, τη φτώχειας

Μηνύματα κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας, στάλθηκαν και από την Πρέβεζα το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017. Στον Πεζόδρομο της κεντρικής αγοράς, στη Θεοφάνειο αίθουσα από τις 11 το πρωί και μετά, η Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Πρέβεζας, πραγματοποίησε την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από την Πέλα Καλογήρου και τον Ταξιάρχη Κωστόγιαννη, δόθηκαν Φέιγ βολάν ενημερωτικά στον κόσμο, ακούστηκαν συνθήματα, αλλά και τραγούδια από τον Γιώργο Ρούγκα.

Η Πέλα Καλογήρου, τόνισε κατά τον χαιρετισμό της:

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να καταδείξουμε τον νέο ολοκληρωτισμό ενός κόσμου, που τους συσχετισμούς του αλλάζουν, όσοι ΔΕΝ σέβονται την ιστορία και τους αγώνες για ανθρώπινα, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ καθώς και σε 10 ακόμη χώρες και 45 πόλεις σε όλο τον κόσμο, για να υπερασπιστούμε το αυτονόητο δικαίωμα των ανθρώπων να ζητήσουν άσυλο οπουδήποτε επιθυμούν από τη στιγμή που η ζωή τους απειλείται.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί τη φωνή μας δεν μπορεί να την πνίξει καμία απόφαση παρανοϊκών που χωρίζουν τους ανθρώπους σε κατηγορίες ανάλογα με το χρώμα, το θρήσκευμα, τις πεποιθήσεις. 
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στη συνέχιση της λειτουργίας των (νέων) στρατοπέδων συγκέντρωσης που γκετοποιούν και ιδρυματοποιούν τα θύματα πολέμου.   
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ καταδεικνύοντας τις κατάφορες παραβιάσεις του νεολογισμού που εφύβρε η άρχουσα τάξη και τα πιόνια της ΕΕ, ονοματίζοντας «εξωτερικοποίηση των συνόρων» την θεσμοθέτηση σκουπιδότοπων ανθρώπινων ψυχών σε Τουρκία, Λιβύη.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί γνωρίζουμε καλά πως αν δεν βάλουμε εμείς όρια στις ορέξεις των ισχυρών, ξένων και ντόπιων, θα μας κατασπαράξουν. Αυτό ξέρουν πολύ καλά να το κάνουν με όλους τους μηχανισμούς και τα σοκ που προκαλούν εσκεμμένα και επαναλαμβανόμενα στην κοινωνία, δημιουργώντας το κοινωνικό κενό και οξύνοντας την δραστηριότητα του διαχωρισμού που τους συμφέρει.
Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας μεταμορφώσουν σε ανθρωπόμορφα κτήνη.
Δεν θα τους επιτρέψουμε να κλέψουν τα ιδανικά και τη ζωή μας.
Δεν θα τους αφήσουμε να καθορίσουν του συσχετισμούς της αλήθειας με ψέματα.
ΔΕΝ απειλούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες την ευημερία και τη ζωή μας. 
Οι τράπεζες μας απειλούν και τα ξυλίκια της εξουσίας. 
Αντιστεκόμαστε στην ανθρωποφαγία και τον κανιβαλισμό.
Και γνωρίζουμε καλά πως:
Όσο πιο πολύ σου κλέβουν τη ζωή 
τόσο σε ντοπάρουν με έθνος και φυλή.

Στις 18 Μάρτη διαδηλώθηκε σε όλη την Ευρώπη και στη Πρέβεζα. Ενάντια στον ρατσισμό και τη στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών.  Ενάντια στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή. Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών.  Ενάντια στις αντιπροσφυγικές κυβερνητικές πολιτικές των χωρών της ΕΕ.  Ενάντια στο Δουβλίνο 3. 

Ο Ταξιάρχης Κωστογιαννης, τόνισε κατά την ομιλία του: Ένα χρόνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους ανθρώπους που δραπετεύουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.

Ένα χρόνο μετά, με την Τουρκία του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων να θεωρείται «ασφαλής τρίτη χώρα», το άσυλο έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ γίνονται μαζικές απελάσεις ανθρώπων που δικαιούνται προστασία.
Ένα χρόνο μετά, τα νησιά του Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε «buffer zones», ενδιάμεσες περιοχές μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, όπου φυλακίζονται οι πρόσφυγες και τα δικαιώματα τίθενται σε αναστολή.
Ένα χρόνο μετά, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τους πακτωλούς χρημάτων που ξοδεύονται μέσω των ΜΚΟ και όχι μόνο, οι συνθήκες «φιλοξενίας» των προσφύγων στα στρατόπεδα όχι απλά παραμένουν προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απάνθρωπες, αλλά χειροτερεύουν και τα κέντρα υποδοχής μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης.
Ένα χρόνο μετά, η ΕΕ μαζί με την υπόλοιπη «πολιτισμένη Δύση» συνεχίζει αμείωτα τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κλιμακώνει τη ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική της. Η Ευρώπη Φρούριο συνιστά μια νέα ποιότητα συνολικής αντιδημοκρατικής στροφής στο όνομα της ασφάλειας.
Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναρμονίζεται πλήρως με τις πολιτικές της ΕΕ, θεωρεί την προσφυγιά παρανομία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κατάδικους, υιοθετεί μέτρα αποτροπής, επαναπροωθήσεων, απελάσεων και εγκλεισμού, αναλαμβάνοντας το ρόλο του θεματοφύλακα της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.
Ένα χρόνο μετά, η αντιπροσφυγική κυβερνητική πολιτική της «αποτροπής» κλιμακώνεται και στρώνει το έδαφος στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, η οποία προσπαθεί να φορέσει το μανδύα των «αγανακτισμένων γονέων» για να οργανώνει εισβολές κατά των προσφυγόπουλων στα σχολεία, αλλά και να επιτίθεται στα νησιά εναντίον των προσφύγων. Οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι, η δίκη συνεχίζεται για δεύτερο χρόνο, ενώ η αστυνομία δίνει ξανά κάλυψη στις συνάξεις των νεοναζί.
Ένα χρόνο μετά, η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων κινείται με ρυθμούς χελώνας με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες είτε να εγκλωβίζονται είτε να πληρώνουν ολόκληρες περιουσίες για να φτάσουν στη χώρα προορισμού τους.
Ένα χρόνο μετά, οι πρόσφυγες παραμένουν κοινωνικά αποκλεισμένοι.
Ένα χρόνο μετά, τα παιδιά των προσφύγων  είναι αποκλεισμένα από την εκπαίδευση και υφίστανται ρατσιστικούς διαχωρισμούς.
Ένα χρόνο μετά, ο κοινός αγώνας ντόπιων,  προσφύγων και μεταναστών απέναντι στην φτώχεια και την εξαθλίωση που παράγει η μνημονιακή διαχείριση της κυβέρνησης σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ.
Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας, μπροστά σε μια χρονιά με απειλές της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κινήματα απ’ όλη την Ευρώπη που δίνουν τη μάχη κατά του ρατσισμού, του πολέμου και της άγριας λιτότητας, δίνουν κοινό αγωνιστικό ραντεβού στις 18 Μάρτη 2017, γιατί η πηγή της εκμετάλλευσης είναι κοινή. Σε δεκάδες ευρωπαικές πόλεις καλούνται κινητοποιήσεις:
  • Ενάντια στον ρατσισμό και τη στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών.
  • Ενάντια στην φασιστική απειλή
  • Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών.
  • Ενάντια στις αντιπροσφυγικές κυβερνητικές πολιτικές των χωρών της ΕΕ.
  • Ενάντια στο Δουβλίνο 3.
  • Για να μπει φραγμός στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς.
  • Για να ανοίξουν τα σύνορα σε πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες και να σταματήσουν οι απελάσεις.
  • Να κλείσουν τα στρατόπεδα και να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες μέσα στον οικιστικό ιστό.
  • Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες-ους. Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση.
  • Ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, της φοροληστείας και καταστρατήγησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων που εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις Ε.Ε, ενάντια στο μνημόνιο διαρκείας στη χώρα μας.  

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Στράτος Ιωάννου για τον χαρακτηρισμό του μνημείου Ζαλόγγου ως Μνημείο Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

23/06/2021, 4:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας πραγματοποιεί εξόρμηση στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου

23/06/2021, 11:56 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επανεκκίνηση εστίασης : Σημεία προσοχής στην υποβολή αίτησης χρηματοδότησης

23/06/2021, 10:58 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην ΕΡΤ εκπροσώπησε την ΟΕΦΕ για τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων η Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου

22/06/2021, 8:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Απορρίφθηκε αίτημα γονέων για ίδρυση 3ου Τμήματος στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου

22/06/2021, 7:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Με Ελευθερία Αρβανιτάκη και άλλα μεγάλα ονόματα το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι

22/06/2021, 3:22 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites