Σάββατο, 07/12/2019

Παγκόσμια Πρεμιέρα για τη Μαρία Κάλλας του δικού μας Μπάμπη Τσόκα

Στην Νέα Υόρκη θα πραγματοποιηθεί η Παγκόσμια Πρεμιέρα του του ελληνοσουηδικού ντοκιμαντέρ “Η δική μας Κάλλας” που σκηνοθέτησε ο σπουδαίος Πρεβεζάνος σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας. Η προβολή θα γίνει στις 19 Μαρτίου και ακολουθούν και άλλες πολιτείες της Αμερικής όπως Σικάγο, Βοστώνη ,Μόντρεαλ, Τορόντο, κλπ.
Στην Ελλάδα η πρεμιέρα θα γίνει  στις 23 Απριλίου και ώρα 11.30 στον κινηματογράφο ΟΝΤΕΟΝ ΟΠΕΡΑ στην Αθήνα, ενώ το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί και στο Ευρωκοινοβούλιο στις 10 Οκτωβρίου 2017.Μετά την Αθήνα το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στην Καλαμάτα και την  ιδιαίτερη πατρίδα του σκηνοθέτη την Πρέβεζα

Το ντοκιμαντέρ του Μπάμπη Τσόκα εστιάζει στις ρίζες της Μ.Κ, στην απαρχή της και στο πως προδιαγράφηκε τρόπων τινά σ’ ένα μικρό χωριό της Μεσσηνίας η τραγική της πορεία.
Μετά από χρόνια έρευνας, ανελέητων γυρισμάτων, ελλείψει μπάτζετ, το αποτέλεσμα είναι ένα ρομαντικό ψυχογράφημα που αναδεικνύει χαμένα κομμάτια και  βοηθά τους θεατές να κατανοήσουν το φαινόμενο Κάλλας σε βάθος.
Απώτερος σκοπός των συντελεστών της ταινίας είναι να αξιοποιηθεί το πατρικό σπίτι της οικογένειας της Κάλλας στη Μεσσηνία, να γίνει ένα μουσείο – οδοιπορικό στις ρίζες της Ελληνίδας ντίβας μέσα από την ταινία και τα προσωπικά αντικείμενα της οικογένειάς της και μελλοντικά να αποτελέσει έναν τουριστικό προορισμό σε συνδυασμό με την αρχαία Μεσσήνη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ