Παρασκευή, 13/12/2019

Η Πρέβεζα γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο-Με λαμπρότητα ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός

Με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό ξεκίνησε σήμερα παραμονή Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου,ο εορτασμός του Πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους.

Πλήθος πιστών, κατέκλυσαν εντός και εκτός τον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους για να τιμήσουν 
τον προστάτη της πόλεως και πολιούχο από το 1854 γιατί θεράπευσε τον πρεβεζάνικο λαό από την πανώλη,  μια αρρώστια μεταδοτική και θανατηφόρα,που εκείνα τα χρόνια αποδεκάτιζε τον πληθυσμό.

Του Μέγα αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος

Ο εορτασμός του Πολιούχου της Πρέβεζας, πρόκειται να κορυφωθεί αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου με την Ιερά Ακολουθία του Όρθου, την Θεία Λειτουργία και την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης της πόλης. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος

Ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στην Πρέβεζα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού. Στην Πρέβεζα βρίσκεται ήδη από χθες αντιπροσωπεία της Προεδρίας της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης του Προέδρου, επίσημου προσκεκλημένου του Δήμου Πρέβεζας και ήδη είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή του. Το σκάφος της Πολιτικής Αεροπορίας που θα μεταφέρει τον Πρόεδρο θα φτάσει στο Άκτιο λίγο πριν τις 10 αύριο το πρωί και αμέσως η πομπή, θα αναχωρήσει για τον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, όπου θα γίνει η προβλεπόμενη απόδοση τιμών από τις τοπικές αρχές. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας θα ακολουθήσει η προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στους δρόμους της πόλης. Στην συνέχεια ο κ Παυλόπουλος θα μεταβεί στον Άγιο Κωνσταντίνο, προκείμενου να προσκυνήσει στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτη Πρεβέζης Κυρού Μελετίου με τον οποίο τον συνέδεε μια βαθιά φιλία . Λίγο αργότερα (περίπου στις 11π.μ) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Δημαρχείο Πρέβεζας, όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη, ενώ σε ειδική τελετή που θα ακολουθήσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα αναγορευτεί επίτιμος δημότης Πρέβεζας. Η τελετή περιλαμβάνει προσφώνηση του Δημάρχου, ανάγνωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία θα αναγνώσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Φραγκούλης, ενώ στον πρόεδρο θα επιδοθεί η απόφαση σε περγαμηνή καθώς και τιμητική πλακέτα. Αμέσως μετά ο κ. Παυλόπουλος θα αναχωρήσει για το Μουσείο της Νικόπολης όπου θα ξεναγηθεί από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Ανθή Αγγέλη.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ