Πέμπτη, 12/12/2019

Με κατάνυξη και ήλιο ο αγιασμός των Υδάτων, στην Πρέβεζα

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φέτος ο αγιασμός των Υδάτων στην πόλη της Πρέβεζας. 
Λίγο μετά τις 11 το πρωί και μετά το τέλος της θείας λειτουργίας η πομπή κατευθύνθηκε από τον Άγιο Χαράλαμπο στο λιμάνι όπου εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος επιβιβάστηκε σε σκάφος -όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια- και πραγματοποίησε εν πλω την ρίψη του Τίμιου Σταυρού.  

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πολλοί ήταν οι τολμηροί κολυμβητές που αψήφισαν τις σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες και βούτηξαν στα νερά του Αμβρακικού για να ανασύρουν τον σταυρό.Ανάμεσα τους  ήταν και μικρά παιδιά ηλικίας 14 ετών.

Τυχερός και φέτος ήταν ο 20χρονος Κίμωνας Πουρναρόπουλος ο οποίος πιάνει για τρίτη φορά τον σταυρό και δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζοντας έτσι την οικογενειακή παράδοση αφού ο παππούς του βουτούσε και εκείνος συνεχώς και μάλιστα και εκείνος είχε πιάσει στο σταυρό πριν από 60 ακριβώς χρόνια.

Την διαφορά στην φετινή τελετή αγιασμού των υδάτων έκαναν ιστιοπλοϊκά σκάφη που εμφανίστηκαν στο λιμάνι δίνοντας χρώμα, αλλά και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος ο οποίος φέτος πέταξε με την πρώτη και όχι με την τρίτη το σταυρό στη θάλασσα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ