Ζεστασιά, θαλπωρή και βραβεύσεις η κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Γηροκομείου στην Πρέβεζα

Θαλπωρή για τους γέροντες του Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης αποτέλεσε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.

Τα παιδιά της Χριστουγεννιάτικης Κατασκήνωσης Πρέβεζας με τις παιδικές τους φωνούλες πλημμύρισαν με χαρά το χώρο εντός και εκτός του ναού, τραγουδώντας κάλαντα και άλλες χριστουγεννιάτικες μελωδίες υπό την διεύθυνση του κ. Γιώργου Τοπούζογλου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος ευλόγησε και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα.

Ο  π. Δημήτριος Καραγκούνης υπεύθυνος του Γηροκομείου καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια  από το 1961,το γηροκομείο “Οι γέροντες μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την επίσκεψη μας την κουβέντα μας, την αγάπη μας, τον τρόπο με τον οποίο θα τους μιλήσουμε, θα τους πλησιάσουμε παρά ένα πιάτο φαϊ που θα τους προσφέρουμε.Υπάρχουν γέροντες που δεν έχουν συγγενείς ή συγγενείς και αυτό είναι ακομα χειρότερο τους έχουν ξεχάσμένους και παραμελημένους. Ο Γέροντας θελει αγάπη η οποία εκδηλώνεται με ένα χαμόγελο, με έναν καλό λόγο, την συντροφιά, την συμπαράσταση,το αγνό ενδιαφέρον ” 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε για ένα νέο έτος με ελπίδες, όνειρα αισιοδοξία και θετικές σκέψεις για καλύτερες και αξιοπρεπέστερες μέρες ιδιαίτερα για τους νέους που αποτελούν την πολύτιμη παρακαταθήκη, το μονάκριβο φυλαχτό του μέλλοντος της πατρίδας μας. 
Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Καμπουράκης ευχαρίστησε την Ιερά Μητρόπολη και προσωπικά τον Μητροπολίτη για την πρωτοβουλία του να βραβεύσει τους μαθητές των Λυκείων του Νομού μας που αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις πετυχαίνοντας τους στόχους τους αποδεικνύοντας την στενή σχέση και το ενδιαφέρον της εκκλησίας για την Νέα Γενιά: Ο Νέος χρόνος να είναι ένα βήμα προσωπικής και συλλογικής ολοκλήρωσης.Το 2017 να είναι έτος ειρήνης, δημιουργίας, δικαιοσύνης και συναδέλφωσης. Οι υψηλές επιδόσεις των μαθητών μας στις πανελλήνιες είναι αποτέλεσμα μόχθου , σωστής διαχείρισης του χρόνου, προγραμματισμένης και συστηματικής μελέτης, επιμονής και υπομονής. Σημαντικό ρόλο δε σε αυτό τον αγώνα έπαιξε και η στήριξη των οικογενειών τους.Θα ήταν όμως παράλειψη να μην αναφερθώ και στον καθοριστικό ρόλο του Δημόσιου σχολείου και στον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας για την διαπαιδαγώγηση των μαθητών.Ας αναλογιστείτε ως πρωτοετείς φοιτητές πλέον τους εαυτούς σας πριν από 12 χρόνια όταν πρωτοπήγατε στο σχολείο. Πόσο μακρύ δρόμο διανύσατε, ποιες ήταν οι συναισθηματικές και κοινωνικές σας γνώσεις και δεξιότητες και ποιες είναι τώρα και σκεφτείτε την προσφορά και την συμβολή του κάθε δασκάλου σας χωριστά.Ο Θεσμός της δημόσιας εκπαίδευσης είναι από τους λίγους θεσμούς που παρά την κρίση παραμένει όρθιος. Στα χέρια της νεολαίας είναι πάντοτε το μέλλον της κοινωνίας. Και αυτό το μέλλον εσείς ως ταλαντούχοι νέοι μπορείτε να το διαμορφώσετε και να το διαχειριστείτε αρπάζοντας τις καλές ευκαιρίες. Όχι αιώνιοι φοιτητές στο πανεπιστήμιο, αλλά αιώνιοι φοιτητές στη ζωή ….” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμποράκης απευθυνόμενος στους μαθητές οι οποίοι στη συνέχεια παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, τον κ. Καμπουράκη και την πρώην διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας κ. Σφονδύλη.

Οι μαθητές που βραβεύθηκαν ήταν οι:

Ανδρέας Ψαρουδάκης μαθητής από το 1ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας φοιτητής πλέον της σχολής των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Αθήνας

Κωνσταντίνος Μπάκος από το 1ο ΓΕΛ Φιλιππιάδας φοιτητής πλέον στην Στρατιωτική Ιατρική Θεσσαλονίκης.

Χριστίνα Τσιόκου από το 2ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας φοιτήτρια πλέον της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Ναταλία Πετσούκη από το 1ο ΓΕΛ Φιλιππιάδας φοιτήτρια πλέον στην Ιατρική Σχολή Αθηνών
Ηλιάνα Φούντογλου από το 1ο Λύκειο Πρέβεζας  Φοιτήτρια πλέον στην Νομική Αθηνών
Κλέαρχος Τσίλογλου από το 2ο Λύκειο Πρέβεζας φοιτητής πλέον στην Ιατρική Σχολή Αθηνών

Νίκος Παπαγεωργίου από το Μουσικό Σχολέιο Πρέβεζας φοιτητής πλέον στην Ιατρική Σχολή Αθηνών
Αριστέα Μαρία Ρέντζου από το 1ο ΓΕΛ Φιλιππιάδας φοιτήτρια πλέον στην Ιατρική Ιωαννίνων

Αθανάσιος Βαγγέλης από το 1ο γενικό λύκειο Πρέβεζας επίσης φοιτητής της Ιστρικής Σχολής Ιωαννίνων
Αντώνιος Μίλτος 1ο ΓΕΛ Φιλιππιάδας, φοιτητής πλέον ψυχολογίας στο ΣΑΑΣ Θεσσαλονίκης

Ζωή Τάγκα από το 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας φοιτήτρια πλέον στη σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων στα ΤΕΙ Αθήνας

Αντώνιος – Παύλος Στεργιόπουλος από το 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας στη Σχολή Αξιωματικών Αεροπορίας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites