Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την Διοίκηση του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων, σερβιτόρων, μαγείρων και συναφών επαγγελμάτων Πρέβεζας

Καταγγελία
Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την Διοίκηση του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων, σερβιτόρων, μαγείρων και συναφών επαγγελμάτων Πρέβεζας για την στάση της μπροστά στις αρχαιρεσίες του σωματείου, την απόφαση της για καταβολή εγγραφής και συνδρομής στο σωματείο του ποσού των 20 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.
Σε μια περίοδο όπου οι εργαζόμενοι του κλάδου αμείβονται με μισθούς πείνας, βρίσκονται σε καθεστώς ημιαπασχόλησης, στο κλάδο βασιλεύει η εκ περιτροπής-ανασφάλιστη εργασία, τσακίζονται συμβάσεις εργασίας και δικαιώματα, τσακίζονται μεροκάματα για να αυγαταίνει τα κέρδη της η εργοδοσία.
Η Διοίκηση του σωματείου με την απόφασή της αυτή αποκλείει στην ουσία την πλειοψηφία των εργαζομένων να εγγραφεί στο σωματείο, η οποία αδυνατεί εκ των πραγμάτων να ανταποκριθεί στο ποσό των 20 ευρώ για εγγραφή και συνδρομή, δείχνοντας για μια ακόμα φορά ότι εχθρεύονται τη μαζικότητα του εργατικού κινήματος.
Στόχος των δυνάμεων του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι η «θωράκιση» ενός ακόμα σωματείου «σφραγίδα», χωρίς καμία δράση και προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων του κλάδου για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  Για να βγάζουν μόνο αντιπροσώπους και να ελέγχεται ο αρνητικός, για τους εργαζόμενους, συσχετισμός δύναμης σε εργατικό κέντρο Πρέβεζας και ΓΣΕΕ.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να βγάλουν συμπεράσματα από τέτοιου είδους πρακτικές σε βάρος τους, να τους γυρίσουν την πλάτη, να συμπορευτούν με το συνεπές και ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτό.
Από κοινού να δώσουμε την μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας. Να παλέψουμε για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης αλλά και να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Να συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, αλλάζοντας τους αρνητικούς συσχετισμούς στο Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων, σερβιτόρων, μαγείρων και συναφών επαγγελμάτων και στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.
 
Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites