Πέμπτη, 12/12/2019

Η Πόλη της Νίκης-Η Αρχαία Νικόπολη από ψηλά!

Οκτώ χιλ. βόρεια της Πρέβεζας, σ’ ένα καταπράσινο τοπίο σε έκταση 9000 στρεμμάτων , βρίσκεται η Αρχαία Νικόπολη. Στις 2 Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., έγινε η ναυμαχία του Ακτίου μεταξύ των στόλων του Οκταβίου αφενός και της Κλεοπάτρας αφετέρου, κατά την οποία επεκράτησε ο Οκτάβιος.

Επακόλουθο της (μετά την αυτοκτονία του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας, τελευταίας βασίλισσας των Πτολεμαίων της Αιγύπτου) ήταν το τέλος της Ελληνιστικής και η αρχή της Ρωμαϊκής περιόδου και φυσικά η πλήρης επικράτηση του Οκταβiου. Σ’ ανάμνηση της νίκης του, ο Οκτάβιος έκτισε την Νικόπολη, στο νοτιότατο άκρο της Ηπείρου.
Η Νικόπολη σήμερα αποτελεί ένα σπουδαίο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και συγκεντρώνει πάνω της το ενδιαφέρον, αφού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των πολιτιστικών διαδρομών!
Σύντομα μάλιστα πρόκειται να γίνει πραγματικότητα και το αρχαιολογικό πάρκο της Αρχαίας Νικόπολης μετά και την θετική απόφαση του ΚΑΣ για την δημιουργία σύγχρονης εισόδου της Πρέβεζας μακριά από τον σπουδαίο αυτό αρχαιολογικό χώρο!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ