Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στο Μπλόκο του Λούρου!

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα τα τρακτέρ και στο Νομό Πρέβεζας και συγκεκριμένα στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ιωαννίνων στο Λούρο.
Το μπλόκο που στήθηκε στο Λούρο βρίσκεται σε συντονισμό με το Πανελλαδικό των 68 μπλόκων που συστάθηκε πέρυσι.Αυτή την ώρα όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας κ. Σπύρος Κλινάκης στο διαδικτυακό ραδιόφωνο  ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ Πρέβεζας και την Εκπομπή Αριστερά του Αμβρακικού πραγματοποιείται συνάντηση για την οργάνωση της συντονιστικής επιτροπής ενώ το απόγευμα ενισχύθηκε με τρακτέρ από την περιοχή του Φαναρίου.

“Ξεκινήσαμε σήμερα το μπλόκο, σε λίγο έχουμε συνάντηση με τους συναδέλφους για να οργανώσουμε την συντονιστική επιτροπή και να οργανώσουμε παραπέρα τον αγώνα. Το μπλόκο ενισχύθηκε το απόγευμα με τρακτέρ από την περιοχή του Φαναρίου. Αναμένουμε και κάποια άλλα αύριο. Είμαστε και στη διαδικασία με τους συναδέλφους συζήτησης για να ενισχυθεί αυτή η κινητοποίηση.Έχουμε το πλαίσιο μας!Βασικά ζητήματα είναι το φορολογικό και το ασφαλιστικό, τα οποία είναι η ταφόπλακα για τους μικρομεσαίους αγρότες, όπως αυτά εφαρμόζονται από την πρώτη του χρόνου, συν ότι οι πρόσφατες παγετοί και τα χιόνια ανέδειξαν μια σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τον ασφαλιστικό μας οργανισμό τον ΕΛΓΑ και τα προβλήματα όλου αυτού ότι δεν αποζημιώνει και δεν βοηθά ώστε να συνεχίσει η παραγωγή παραπέρα. Μαζί με το κόστος παραγωγής φυσικά, το οποίο δεν έχει νόημα να συζητάμε για παραγωγή όταν αυτή η φοροληστεία που συμβαίνει μας ξεκληρίζει άμεσα στη πηγή του εισοδήματος και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε.Εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή, ο δρόμος είναι μονόδρομος, ή αγώνας ή ξεκλήρισμα!”
Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κλινάκης.
Σε ερώτηση για το αν είναι αποφασισμένοι να φτάσουν την κινητοποίηση έως και στο κλείσιμο των δρόμων ο κ. Κλινάκης είπε: “Ο Δρόμος είναι για να περπατάμε, να κινούμαστε και να αγωνιζόμαστε! Ότι χρειαστεί θα γίνει!”

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites