Η καλύτερη αντιπυρική περίοδος από το 1998, η φετινή για την Π.Υ Πρέβεζας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016 ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ
   Άλλη μια αντιπυρική περίοδος έφτασε στο τέλος της με ιδιαίτερα θετικό αυτή τη φορά απολογισμό για την περιοχή μας, καθώς με βάση τα στοιχεία της Υπηρεσίας μας η παρελθούσα χρονιά υπήρξε πράγματι η καλύτερη από το 1998, έτος κατά το οποίο η δασοπυρόσβεση περιήλθε στην αποκλειστική ευθύνη του Πυροσβεστικού Σώματος.  Ειδικότερα κατά το διάστημα αυτό (από 01-05-2016 έως και 31-10-2016) στην περιοχή ευθύνης της Π.Υ. Πρέβεζας καταγράφηκαν 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές με συνέπεια να καούν 41.1 στρέμματα γης. (Ας σημειωθεί ότι πέρυσι σημειώθηκαν 28 πυρκαγιές και είχαμε 86  καμένα στρέμματα).
   Ο ορθός επιχειρησιακός σχεδιασμός και προγραμματισμός, οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή, η ετοιμότητα και ο ζήλος των πυροσβεστικών υπαλλήλων της Π.Υ. Πρέβεζας που είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν, η προσοχή, η ευαισθητοποίηση και η συμμόρφωση των συμπολιτών μας στα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών και στις συστάσεις της Υπηρεσίας μας και γενικότερα η άψογη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς συνέβαλαν και τη φετινή χρονιά στο επιτυχές αυτό αποτέλεσμα.
   Αξίζει δε να αναφερθεί ότι κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, η Π.Υ. Πρέβεζας κλήθηκε να συνδράμει διαθέτοντας δυνάμεις της για την αντιμετώπιση και άλλων σοβαρών συμβάντων πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκαν εκτός του Νομού Πρέβεζας  σε γειτονικές, αλλά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα η Υπηρεσία μας απέστειλε πλήρωμα τεσσάρων ανδρών στη Χίο στις 26-08-2016 και για τέσσερις ημέρες κι ένα πυροσβεστικό όχημα με πλήρωμα τριών ανδρών με εναλλασσόμενες βάρδιες στη Θάσο στις 10-09-2016 για έξι ημέρες, χωρίς όμως αυτή η μετακίνηση δυνάμεων να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στη συντονισμένη δράση της, όσον αφορά την πρόληψη και  αντιμετώπιση  συμβάντων ευθύνης της.
    Ως εκ τούτου επιθυμώ κατά πρώτον να συγχαρώ το προσωπικό της Π.Υ. Πρέβεζας που για άλλη μια χρονιά υπήρξε άριστο στην εκτέλεση του δύσκολου ομολογουμένως έργου του και στη συνέχεια όλες τις Υπηρεσίες και τους Φορείς που στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί σε αυτό και συγκεκριμένα την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και προσωπικά τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας, Ζηρού  και προσωπικά τους κ.κ. Δημάρχους και Αντιδημάρχους, τη Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας, την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας,  το Πυροσβεστικό  Κλιμάκιο Αεροσκαφών  Ακτίου, τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας, το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, το Ε.Κ.Α.Β. Πρέβεζας, τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και τέλος όλους τους συμπολίτες μας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η κατανομή των νέων κρουσμάτων Κορωνοϊού στην Ήπειρο

01/12/2020, 7:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

H Ολυμπιακή Χελιού και Σολομού ΑΒΕ αναζητά αποθηκάριο

01/12/2020, 4:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Επιθεώρηση από δύτη στον υποθαλάσσιο αγωγό του Βιολογικού καθαρισμού

01/12/2020, 3:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Ντροπή! Οι τράπεζες δεσμεύουν παρανόμως τα ακατάσχετα Βοηθήματα Ειδικού Σκοπού λόγω της πανδημίας

01/12/2020, 1:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επισκέψεις στις Δομές Υγείας του Νομού Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει ο Κώστας Μπάρκας

30/11/2020, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα tablets που διαθέτουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Πρέβεζας στους μαθητές

30/11/2020, 11:57 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites