Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 23 Οκτώβρη το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πρέβεζας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 23 Οκτώβρη το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πρέβεζας  και καλεί τα μέλη του να παραβρεθούν. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. στην παλιά Λαϊκή Αγορά  με θέματα: Οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στις νέες αντεργατικές εξελίξεις στα Εργασιακά, ΣΣΕ, ανεργία. Πρόγραμμα δράσης. Συμμετοχή του σωματείου στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 19-20 Νοέμβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
H κυβέρνηση και οι «συμβουλάτορες» της κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να κατοχυρώσουν τη σημερινή ζούγκλα στην αγορά εργασίας υπηρετώντας το στόχο του κεφαλαίου για ανάκαμψη των κερδών του εις βάρος όλων μας.
Ετοιμάζουν μεγάλης κλίμακας επίθεση στα εργασιακά (κατώτερος μισθός, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συνδικαλιστικό νόμο) που θα σαρώσει στην κυριολεξία ακόμα και τα ελάχιστα που μας έχουν μείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Συγκεκριμένα:
Για τον κατώτατο μισθό: Στο πόρισμα της «Επιτροπής των ειδικών» αναφέρεται ότι θα τον καθορίζουν οι κοινωνικοί εταίροι από το 2018 και μετά. Στο πόρισμα προβλέπεται ότι η διαπραγμάτευση θα παίρνει υπόψη της ένα εύρος τιμών που θα διαμορφώνεται από μια «συμβουλευτική» επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα, την ανεργία, το όριο της φτώχειας κ.ά. Δηλαδή, η επιτροπή αυτή θα καθορίζει το εύρος των αυξήσεων ή και των μειώσεων στον κατώτερο μισθό και πάνω εκεί θα διαπραγματεύονται στη συνέχεια εργοδότες και ΓΣΕΕ.
Για τις ομαδικές απολύσεις: Η «επιτροπή» ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να ρυθμίζονται με τέτοιο τρόπο, «ώστε να αποτελούν ένα εργαλείο προσαρμογής των επιχειρήσεων σε περιόδους οικονομικής κρίσης» και προτείνει συμπληρωματικά την «περαιτέρω διεύρυνση των μορφών ελαστικής εργασίας» (4ωρα, 6ωρα κτλ) για να αποτρέπονται οι ομαδικές απολύσεις. Όπως είπε ο Γ. Κατρούγκαλος, προδικάζοντας την αλλαγή προς το χειρότερο του νόμου, «προφανώς, άμα μας πει το δικαστήριο ότι πρέπει να αλλάξουμε πλευρές της νομοθεσίας, πρέπει να τις αλλάξουμε». Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που συνεχίζεται ο Γολγοθάς χιλιάδων ανέργων που δίνουν μάχη για μια θέση εργασίας.
Σε ό,τι αφορά το συνδικαλιστικό νόμο: Ο Γ. Κατρούγκαλος μίλησε για «έναν εξορθολογισμό σε ορισμένα προνόμια συνδικαλιστικά».
Με αλλά λόγια:  
  • Δίνεται στους εργοδότες το δικαίωμα να μας πετάνε στον δρόμο,¬ όποτε θέλουν, όσους θέλουν, ανάλογα με το «ταμείο» που κάνουν.  
  • Θέλουν συνδικάτα που δεν θα μπορούν να οργανώσουν καμία¬ αντίσταση.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο υπουργός εργασίας θεωρεί ως βάση διαπραγμάτευσης το «κεκτημένο της ΕΕ» και τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, που για τα εργασιακά, λαϊκά δικαιώματα είναι συνώνυμο της καταστροφής.


ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ
Η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας έχουν συνειδητά επιλέξει να υλοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, τις οποίες μάλιστα πλασάρουν ως “εθνική θέση” των λεγόμενων “κοινωνικών εταίρων”, δηλαδή του ΣΕΒ, των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, αλλά και του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού. Γι’ αυτό και δεν κατάργησαν κανέναν αντεργατικό νόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, έβαλαν την ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση, μείωσαν ξανά τις συντάξεις, ενώ τώρα προετοιμάζονται για νέο χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Να μην μασήσουμε το παραμύθι της «ανάπτυξης που έρχεται» που μας πλασάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και σήμερα σε συνθήκες κρίσης, χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις που θησαυρίζουν από τον ιδρώτα των εργαζομένων τους, που παρά την κερδοφορία τους, δουλεύουν με μειωμένους μισθούς πείνας.
Τώρα, χωρίς να χαθεί χρόνος πρέπει να οργανώσουμε αποφασιστική αγωνιστική απάντηση στην νέα επίθεση.
   Τώρα να οργανωθούμε όλοι στο σωματείο να μπούμε μπροστά στην δράση.
Με οργάνωση και αγώνα η εργατική τάξη κατέκτησε τα δικαιώματα της εδώ και χρόνια. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Με οργάνωση και αγώνα θα κερδίσουμε ό,τι χάσαμε το προηγούμενο διάστημα, θα μπλοκάρουμε τη νέα επίθεση.
                                                     ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
  • Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ για την ΕΓΣΣΕ ωςϖ βάσει διαπραγμάτευσης.  
  • Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα της τελευταίας κλαδικήςϖ σύμβασης του 2011 (ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) που προέβλεπε βασικό μισθό στα 920 ευρώ.
  • Μόνιμη, σταθερή και πλήρη εργασία, 8ωρο -40ωρο -5νθήμερο μεϖ κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, τωνϖ συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου.


Το σωματείο ανταποκρινόμενο στο πλατύ κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς όλα τα σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, επιτροπές αγώνα και όλους του εργαζόμενους, θα θέσει ως θέμα στη Γενική Συνέλευση την συμμετοχή του σωματείου στην 4η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ.
Η συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ είναι μια ανοιχτή, δημοκρατική, ζωντανή διαδικασία όπου                      τον λόγο τον έχουν οι εργαζόμενοι αντιπρόσωποι που θα βρεθούν στο στάδιο με απόφαση του σωματείου τους μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Εκπροσωπούν και μεταφέρουν τις αγωνίες, τις ανησυχίες, τον προβληματισμό και τις αποφάσεις που θα πάρουν οι εργάτες στα σωματεία και τους χώρους δουλειάς κάτω στο πρωτοβάθμιο επίπεδο, στη βάση.
Δεν έχει σχέση με τα συνέδρια της ΓΣΕΕ που γίνονται σε πολυτελή ξενοδοχεία μπροστά σε άδειες καρέκλες, συνέδρια εκφυλισμένα μιας αδίστακτης εργατικής αριστοκρατίας, που ελέω μηχανισμών της κυβέρνησης και της εργοδοσίας παριστάνει την ηγεσία της εργατικής τάξης.
Η ίδια η συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ είναι καθαρός αέρας αλλαγής και ανατροπής απέναντι στη δυσοσμία που αναδίνει ο βάλτος του ενσωματωμένου συνδικαλισμού.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Κυριακή 23 Οκτώβρη 6 μ.μ στην Παλιά Λαϊκή Αγορά.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites