Δευτέρα, 08/10/2018

Φεστιβάλ γευσιγνωσίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γευσιγνωσίας και Γαστρονομίας Πρέβεζας «ΜΙΘΑΙΚΟΣ», μύησαν μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των γεύσεων στα βυζαντινά χρόνια, μέσα από συνταγές που έχουν φτάσει ως τις μέρες μας.
Την Κυριακή το πρωί λοιπόν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης «πλημμύρισε» από Βυζαντινές Γεύσεις σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια πανελλαδικής δράσης «Περιβάλλον και Πολιτισμός» που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Θέμα της δράσης για το 2016 ήταμ η φωτιά, το αρχαίο πυρ, με τίτλο: Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς. Η φωτιά, ως ένα «οικείο» αγαθό.

Οι επισκέπτες που διάλεξαν το αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης για να περάσουν το πρωινό της Κυριακής τους ενημερώθηκαν για τον τρόπο παρασκευής τόσο του φαγητού αλλά και των αγγείων που χρησιμοποιούσαν στην κουζίνα, στα καθημερινά δείπνα, τα συμπόσια και σε στιγμές κεφιού και γιορτής τα χρόνια του Βυζαντίου.
Ακολούθησε θεματική ξενάγηση στην Αίθουσα Β΄ του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νικόπολης.
Ομιλία από την Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κα Ασπασία Παπαθανασίου «Διατροφικές συνήθειες στην αρχαία Ελλάδα».
Ομιλία από τον κ. Παύλο Αλεξάνδρου, πρόεδρο του Συλλόγου «ΜΙΘΑΙΚΟΣ» – «Οι μαγειρείες στα βυζαντινά χρόνια».
 Θεματική ξενάγηση-περιήγηση σε επιλεγμένες ενότητες της μόνιμης έκθεσης.
Φεστιβάλ γευσιγνωσίας με αρχαίες συνταγές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ