Δευτέρα, 10/12/2018

Το τραγούδι της προσφυγιάς ακούστηκε δυνατά στο Δημοτικό Κηποθέατρο της Πρέβεζας

Με κεντρικό σύνθημα «ο εχθρός μας δεν είναι ο πρόσφυγας, ο εχθρός μας είναι εκείνος που τον έκανε πρόσφυγα» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 17 Σεπτέμβρη  το 9ο  Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη Πρέβεζα.
Συζήτηση, συναυλία με μπαρ και πολυεθνική κουζίνα αποτέλεσαν τα πολύχρωμα συστατικά μιας γιορτής ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο που ήταν αφιερωμένη στο προσφυγικό αλλά και στα 3 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα από το χέρι του φασίστα Χρυσαυγίτη Ρουπακιά.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με συζήτηση η οποία είχε θέμα «Το προσφυγικό ζήτημα. Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι; Ο πόλεμος καi η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.Κίνημα αλληλεγγύης: νέες προκλήσεις – νέα καθήκοντα – νέες προοπτικές».  με ομιλητές τον  Παυλόπουλος Γιώργος δημοσιογράφο, μέλος του Συντονισμού για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και τον Χρονόπουλο Ηλία, μέλος του χώρου στέγασης προσφύγων City Plaza.

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με στιγμές από την ζωή της οικογένειας προσφύγων που ζει στο σπίτι που παραχωρήθηκε στην Οδό Καλημέρη στη Πρέβεζα και στο τέλος ένα μικρό προσφυγόπουλο πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε για να ευχαριστήσει όλους τους αλληλέγγυους που συμπαραστάθηκαν στους πρόσφυγες.

Ακολούθησε συναυλία με τους Folk n Rool την οποία άνοιξαν καλλιτέχνες της πόλης μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ