Κυριακή, 16/12/2018

Και ο «Σύλλογος περί Βιβλίου» Φιλιππιάδος διαχωρίζει τη θέση του από τον Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο και ο Σύλλογος Περι Βιβλίου Φιλιππιάδας, διαχωρίζει τη θέση του και αποδοκιμάζει χαρακτηρίζοντας καταδικαστέα την προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας να δημιουργήσει «τείχη» και όξυνση προκαταλήψεων στους κόλπους της τοπικής κοινωνίας.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου έρχεται με την σειρά της να προστεθεί σε μια σειρά ανακοινώσεων που επιβεβαιώνουν με τον πιο σαφή τρόπο ότι η απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας να υψώσει τείχος στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων δεν ήταν μια απλή έκφραση προβληματισμού και ανησυχίας, αλλά μια ακραία έκφραση ξενοφοβικών αντιλήψεων.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου:

Ο «Σύλλογος περί Βιβλίου» υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιούνται τα μαθήματα σκακιού, σεβόμενος απόλυτα τον θεσμικό ρόλο του δημόσιου σχολείου, που είναι η παροχή παιδείας σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας και θρησκεύματος, είναι πρόθυμος να αναζητήσει νέο χώρο για τα μαθήματα σκακιού, διευκολύνοντας τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης και μάθησης των προσφυγόπαιδων. Παράλληλα, διαχωρίζοντας τη θέση του από την ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, επισημαίνει πως η λειτουργία και οι δράσεις του «Συλλόγου Περί Βιβλίου», δεν πρέπει και δεν μπορούν να αποτελούν επιχείρημα-πρόφαση για κανέναν σε μία καταδικαστέα προσπάθεια δημιουργίας νέων «τειχών» και όξυνσης προκαταλήψεων και στερεοτύπων στους κόλπους της τοπικής κοινωνίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ