Με αιχμές παραιτήθηκε ο Σεραφείμ από την Μεγάλη Ιερά Σύνοδο

 Αφήνοντας αιχμές κατά των ομοφυλόφιλων και του Πάπα Φραγκίσκου, παραιτήθηκε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ από την Αγία και Μεγάλη Ιερά Σύνοδο των Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Πρόκειται για την πρώτη Σύνοδο μετά το σχίσμα των Εκκλησιών του 1053, η οποία ήδη προκαλεί διεθνές ενδιαφέρον και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος δημοσιογράφων, από όλο τον κόσμο, στην Κρήτη τον Ιούνιο.

Στην έγγραφη παραίτησή του που δημοσιεύει το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων dogma.gr, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ υποστηρίζει ότι προχωρά στην κίνηση αυτή για «λόγους συνειδήσεως».

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι διαφωνεί με τη θεματολογία της Πανορθόδοξης Συνόδου, με την «απαράδεκτη θέση του κειμένου περί των μεικτών γάμων, που προάγει τον λεγόμενο λαϊκό συγκρητικό οικουμενισμό» και με τα ψηφισμένα κείμενα των προσυνοδικών διασκέψεων «Σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον και «Η αποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν τω συγχρόνω κοσμώ».

Επίσης ο Μητροπολίτης Πειραιώς τονίζει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει «να εκλέξει, να χειροτονήσει και να ενθρονίσει στο πάλαι πότε περίπτυστο Πατριαρχείο της Ρώμης και της Δύσεως νέο Ορθόδοξο Πάπα Ρώμης και Ορθόδοξη Ιεραρχία μη αναγνωρίζουσα τον σημερινό καταληψία του Πατριαρχείου της Δύσεως και αιρεσιάρχη κ. Φραγκίσκο (HorheBergolio). Έτσι θα ελύοντο τα προβλήματα του Παπισμού και της Ουνίας». Ακόμη – ανάμεσα σε πολλά άλλα – ο μητροπολίτης Σεραφείμ αρνείται «τη θεσμοθέτηση της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας στο λεγόμενο Δυτικό κόσμο, δεν στηλιτεύονται τα πρόσωπα αλλά η θεσμοθέτησις της ανομίας».
tvxs.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites