Παρασκευή, 25/09/2020

ΑΠΛΗΡΩΤΟ πέρασε το Πάσχα το επικουρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Στον «αέρα» βρίσκεται εδώ και περίπου δύο μήνες το επικουρικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Πρέβεζας. Έξη γιατροί και 2 ακόμα άτομα από το επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν Πάσχα απλήρωτοι παρά τις προσπάθειες της διοίκησης να καλύψει την μισθοδοσία αυτών των ανθρώπων.
Δυστυχώς το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην πρόσληψη αυτών των γιατρών χωρίς να έχει φροντίσει για την χρηματοδότηση του υπό κατάρρευση Νοσοκομείου της Πρέβεζας, με αποτέλεσμα η διοίκηση να αναγκάζεται συνεχώς να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτή την δαπάνη. Ψάχνει πόρους αντλώντας  τους από άλλες δαπάνες όπως τα φάρμακα και την σίτιση των ασθενών , υποβαθμίζοντας αναγκαστικά αυτές τις υπηρεσίες.
Το υπουργείο υγείας και ο Βουλευτής Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας έχουν δεσμευτεί και έχουν εξαγγείλει και άλλες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Πρέβεζας,προσλήψεις που όμως δεν χρηματοδοτεί το Υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα να «στραγγαλίζουν» και άλλο τον ήδη «πληγωμένο» προυπολογισμό του Νοσοκομείου της Πρέβεζας.
Ο τροποποιημένος προϋπολογισμός του Νοσοκομείου περιμένει την έγκριση του Υπουργείου εδώ και περίπου 3 εβδομάδες και είναι άγνωστο το πότε θα εγκριθεί σκορπίζοντας έτσι ένα «σύννεφο» αβεβαιότητας στο επικουρικό προσωπικό για το πότε αυτό θα πληρωθεί τα δεδουλευμένα του.
Μόνη λύση σε αυτό το νέο αδιέξοδο που έχει βρεθεί το Νοσοκομείο είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και η χρηματοδότηση του από το κράτος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ