Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πρέβεζας και του ΤΕΙ Ηπείρου

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πρέβεζας και του ΤΕΙ Ηπείρου

Στην  υπογραφή του  μνημονίου συνεργασίας το οποίο  εγκρίθηκε  πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας    προχώρησαν ο Δήμος Πρέβεζας   και  το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Ηπείρου.
Το μνημόνιο υπεγράφη  από τον Δήμαρχο Πρέβεζας κΧρήστο Μπαϊλη και τον πρόεδρο του Δ.Σ του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Ευρυπίδη Γλαβά  .
Μέσω της συνεργασίας αυτής θα επιτευχθεί η ενίσχυση τόσο  του  ΤΕΙ Ηπείρου όσο  και του δήμου Πρέβεζας, με σκοπό την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και γενικότερα υποστήριξης της αποστολής και του ρόλου του ΤΕΙ και του δήμου Πρέβεζας.
Ειδικότερα, οι δύο φορείς συμφώνησαν σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: α. διάχυση των στρατηγικών και μορφών δράσεων που έχουν ενσωματωθεί ή είναι σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής β. προβολή των τοπικών προϊόντων, των επιχειρήσεων, της παράδοσης, του πολιτισμού γ. ενίσχυση των πολιτικών που προάγουν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας καθώς επίσης και στους τομείς που σχετίζονται με την έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία δ. συνεργασία σε έργα και δράσεις, βάσει ευρωπαϊκών ή άλλων προγραμμάτων, χωρίς να αποκλείεται συνεργασία με τρίτους φορείς.
Για την επίτευξη των κοινών τους στόχων το ΤΕΙ Ηπείρου και ο δήμος Πρέβεζας θα αναλάβουν πρωτοβουλίες και δραστηριότητα για:
-ανάπτυξη δράσεων για την ανάδειξη και αξιοποίηση εμπειριών και καλών πρακτικών σε θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση
-σχεδιασμό και υλοποίηση καινοτόμων μελετητικών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στους τομείς του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, της μεταποίησης, του κοινωνικού διαλόγου, της απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης, του τουρισμού κ.α.
-σχεδιασμό και υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και προγραμμάτων εφαρμοσμένης έρευνας σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
-Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, επιστημονικών συνεδρίων και ενημερωτικών ημερίδων.
-Συγγραφή επιστημονικών συγγραμμάτων με συμμετοχή στελεχών και εμπειρογνωμόνων από τα εμπλεκόμενα μέρη.
-Αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχονται από τις υποδομές και τα εργαστήρια των φορέων για την εκπόνηση εργασιών, διπλωματικών εργασιών, μεταπτυχιακών εργασιών, εκπόνηση πρακτικής άσκησης φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου στο Δήμο Πρέβεζας και των υποστηρικτών δομών αυτού και δημιουργία και ανάπτυξη διαδικτυακών βάσεων δεδομένων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
Την ικανοποίησή τους  για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας  εξέφρασαν τόσο ο κ.Μπαϊλης όσο και ο κ.Γλαβάς  υπογραμμίζοντας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την   επίτευξη των στόχων που συμπεριλαμβάνονται στο κείμενο  με τα μέγιστα δυνατά ωφέλη και για τις δύο πλευρές. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Χωρίς δάσκαλο β’ ξένης γλώσσας οι μαθητές του 1ου Δημοτικού στο Θεσπρωτικό

20/10/2021, 4:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ψάρευαν με πετονιές χειρός εντός της θαλάσσιας ζώνης του λιμένα

20/10/2021, 3:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη ημεδαπός στην Πρέβεζα με ένταλμα σύλληψης

20/10/2021, 2:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η «Ημέρα της Αστυνομίας» και η μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου εορτάζονται σήμερα

20/10/2021, 2:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα γιορτάζει της απελευθέρωση της και υποδέχεται τα κειμήλια του Μάρκου και της Λένως Μπότσαρη

20/10/2021, 2:22 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στην Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων

20/10/2021, 2:08 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites