Κυριακή, 20/09/2020

Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Πρέβεζας αντιδρώντας :  
α) στην πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας  για ένα νέο προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών που ¨ ληστεύει » την προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και απαξιώνει τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο τους και
β) στο άρθρο 35 του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή και διπλασιάζει τον ελάχιστο αριθμό νηπίων για τη λειτουργία Νηπιαγωγείου  από 7 σε 14 .
Συνέταξε ψήφισμα   , με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ  ,  το οποίο υπέγραψε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Συλλόγου , συνολικά 410 υπογραφές .  ΨΗΦΙΣΜΑΗ πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ αιφνιδιάζοντας για ακόμη μια  φορά την εκπαιδευτική κοινότητα , κατά τη διάρκεια ενός υποτιθέμενου διαλόγου , καταθέτει  πρόταση για ένα προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών .
Η πρόταση αυτή αντί να λύσει προβλήματα δημιουργεί πολύ περισσότερα αφού δεν λαμβάνει υπόψη το σύνολο της προσφερθείσας προϋπηρεσίας περιορίζοντάς τη στους 60 μήνες.
Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Πρέβεζας και οι κάτωθι υπογραφόμενοι εκπαιδευτικοί   αφού επισημαίνουμε :
α) Ότι οι συνάδελφοι αναπληρωτές  , αναπληρωτές κρατικού προϋπολογισμού, αναπληρωτές προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αναπληρωτές Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων,   θύματα πολιτικών χρόνων, αναπληρώνουν εδώ και χρόνια τον ίδιο τους τον εαυτό, αφού τα κενά είναι συγκεκριμένα και πολλά και οι διορισμοί ανύπαρκτοι .
β) Ότι πρέπει να σταματήσει εδώ η πολιτική του «Διαίρει και Βασίλευε» με τον κατακερματισμό και την δημιουργία  υποομάδων από εκπαιδευτικούς με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα .
γ)   Ότι η αποκατάσταση του δικαίου για όλες τις ομάδες οι οποίες έχουν θιγεί στο παρελθόν από αποσπασματικές διατάξεις δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δοθεί από μία καινούρια αποσπασματική νομοθετική ρύθμιση με ημερομηνία έναρξης αλλά ταυτόχρονα και λήξης το επόμενο σχολικό έτος.Διεκδικούμε
  • Απόσυρση των προτάσεων του Υπουργείου για το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών, που «ληστεύει» την προϋπηρεσία τους και απαξιώνει τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο τους.
  • Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμούς διορισμούς .
  • Κατάργηση του Ν.3848/10
  • Αναγνώριση του συνόλου της προσφερθείσης εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας χωρίς αλλαγή του τρόπου μοριοδότησής της  .
  • Άμεση απόσυρση του άρθρου 35 του σχεδίου νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση και αφορά στο διπλασιασμό του ελάχιστου αριθμού μαθητών στα Νηπιαγωγεία από 7 σε 14 .

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ