Σάββατο, 26/09/2020

Συγκλονιστική μαρτυρία Πρεβεζάνου Αστυνομικού από την Ειδομένη

Στην Ειδομένη βρίσκονται από χθες το βράδυ 17 Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας.Οι Αστυνομικοί οι οποίοι έχουν μεταβεί στην καρδιά του προσφυγικού για να συνδράμουν στην προσπάθεια της χώρας μας να βοηθήσει στο δράμα αυτών των ανθρώπων, τους οποίους ξερίζωσε από την πατρίδα τους ο πόλεμος, αντικρίζουν από χθες εικόνες που δεν χωρά ανθρώπινος νους.
Ο επικεφαλής της διμοιρίας των Πρεβεζάνων αστυνομικών κ. Ευάγγελος Μυλωνάς μίλησε στο Web Radio του Σταθμού της Πρέβεζας και στην εκπομπή ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση με τον Δημοσιογράφο Σπύρο Πλέουρα συγκλονίζοντας με τις μαρτυρίες του. «Με λόγια δεν μπορούμε να μεταφέρουμε αυτά που βλέπουμε στο σημείο που κάνουμε σήμερα υπηρεσία. Άλλο να το ακούς, άλλο να το βλέπεις. Η δυστυχία αυτών των ανθρώπων είναι μεγάλη, πολλά μικρά παιδιά που στο βλέμμα τους βλέπεις την δυστυχία. Εμείς είμαστε λίγο πριν την Ειδομένη σε ένα στρατόπεδο που έχει δημιουργηθεί εδώ πέρα και μέσα σε σκηνές φιλοξενούνται περίπου 4 χιλιάδες πρόσφυγες. Οι περισσότεροι ειναι γυναικόπαιδα. Το κρύο το βράδυ ειναι αφόρητο, οι σκηνές ειναι μέσα στις λάσπες λόγω των βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών. Τα πράγματα για αυτούς ειναι πάρα πολύ δύσκολα.
Ο κ. Μυλωνάς συμπλήρωσε πως ο στρατός ο οποίος έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας αυτή την δύσκολη κατάσταση κάνει πολύ καλή δουλειά και οι φαντάροι κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους, ενώ ανέφερε πως απλοί πολίτες δεν εισέρχονται στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών καθώς μπορεί να δημιουργηθούν επεισόδια μεταξύ τους για ένα κομμάτι ψωμί.
Όπως είπε ο κ. Μυλωνάς οι Πρεβεζάνοι Αστυνομικοί θα βρίσκονται στην Ειδομένη εκτός απροόπτου μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ