Σάββατο, 23/02/2019

Επιτέλους τους ξεριζώσαμε……(Μουσταφά Κεμάλ 13 Αυγούστου 1923)

   Ο κ. Φίλης συγκαταλέγεται πλέον και επίσημα στην μαύρη λίστα, των αρνητών της Ποντιακής γενοκτονίας.
   Καλύτερο υπερασπιστή απ΄τον Ν.Φίλη δεν θα μπορούσαν να βρουν οι Τούρκοι, που δεν σέβεται τους 353.000 νεκρούς που εξοντώθηκαν από το Κεμαλικό καθεστώς και τους Νεότουρκους στον μαρτυρικό Πόντο και εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρώα γη και τα υπάρχοντά τους, παίρνοντας μαζί τους ιερά κειμήλια και λίγο χώμα απ΄την Πατρίδα.
   Το προμελετημένο έγκλημα, συστηματική ολοκληρωτική εξόντωση του Ποντιακού Ελληνισμού (1913-1922) ως συνέπεια του Τουρκικού Εθνικισμού στοιχειοθετεί το έγκλημα της γενοκτονίας.
   Η Συλλογική Μνήμη, η Συλλογική Συνείδηση, παραπέμπει απόλυτα στη Γενοκτονία και όχι στην Εθνοκάθαρση.
   Το 1994 η Ελληνική Βουλή  ΟΜΟΦΩΝΑ αναγνώρισε τη 19η  Μαΐου (ημέρα αποβίβασης του Μουσταφά Κεμάλ στην Σαμψούντα) ως Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
   Εμείς οι Πόντιοι αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για τη διεθνοποίηση της Ποντιακής Γενοκτονίας, την  ενσωμάτωση της Ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού στα βιβλία της Ελληνικής Ιστορίας, την ίδρυση Πανεπιστημιακής έδρας Ποντιακού Ελληνισμού, τη διατήρηση της Ποντιακής πολιτιστικής κληρονομιάς, των ηθών και των εθίμων μας.
   Απαιτούμε την επαναφορά του κεφαλαίου στην διδακτέα και εξεταστέα ύλη του μαθήματος της Ιστορίας της Γ΄Λυκείου «Ο Παραευξείνιος Ελληνισμός κατά το 19ο και 20ο αιώνα» που αφαιρέθηκε από τον κ. Μπαλτά προκάτοχο του Ν.Φίλη.
   Απαιτούμε επίσης την άμεση απομάκρυνση του κυρίου Φίλη από το Υπουργείο Παιδείας γιατί διαπιστώνουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας ο οποίος έχει την ευθύνη της εκπαίδευσης των παιδιών της χώρας είναι ή ανιστόρητος και ημιμαθής ή συνειδητά επικίνδυνος.
                                               

                                                   Με τιμή
                                                 για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                    Η Γενική  Γραμματέας

Χαϊτίδου Στέλλα                                                            Γυμνοπούλου Σοφία

φωτό αρχείου Mypreveza.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ