Μαζικός ξεσηκωμός στην Πρέβεζα για την σωτηρία του Νοσοκομείου της!

Μαζικό και μαχητικό ήταν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και  ΟΓΕ, που έγινε στο χώρο μπροστά στη Θεοφάνειο στην Πρέβεζα, για την προάσπιση της λειτουργίας και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας για να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλο το λαό και την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας.
Σύντομο χαιρετισμό στη συγκέντρωση, απεύθυνε η Εύη Πάρλα, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ενώ την κεντρική ομιλία, εκ μέρους της γραμματείας του ΠΑΜΕ, έκανε η Σωτηρία Κωλέτση, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Όπως τονίζουν στο κάλεσμά τους, το νοσοκομείο βρίσκεται αντιμέτωπο με τη δραματική περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης αφού ο προϋπολογισμός του για το 2015 είναι χαμηλότερος κατά 10%. Σοβαρές είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό, ενώ επισημαίνεται ότι έχουν σταματήσει ήδη να λειτουργούν η Ουρολογική και η Ορθοπεδική Κλινική. Επίσης κλινικές όπως η Παθολογική, η Καρδιολογική, η Παιδιατρική, η Μαιευτική και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού δεν μπορούν να καλύψουν το πρόγραμμα των εφημεριών για όλο το μήνα. Αποτέλεσμα των ελλείψεων αυτών είναι η αδυναμία χορήγησης ρεπό και αδειών, αλλά και οι απλήρωτες υπερωρίες, Είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης το γεγονός ότι οι νοσηλευόμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους για φάρμακα ή άλλα υλικά επειδή δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο.

Οι δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Πρέβεζας να διεκδικήσουν:

– Άμεση και γενναία χρηματοδότηση από το δημόσιο προϋπολογισμό για να υπάρξει επανεκκίνηση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Πρέβεζας, με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και του λαού μας.

– Άμεση πλήρωση των κενών του επιστημονικού δυναμικού, ειδικευμένου και υπό ειδίκευση, έτσι που να λειτουργούν όλα τα τμήματα που προβλέπει ο οργανισμός του Νοσοκομείου, με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, με πλήρη δυνατότητα κάλυψης της εφημερίας του Νοσοκομείου από όλες τις ειδικότητες και για ολόκληρο το μήνα.

– Άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού έτσι που οι βάρδιες να καλύπτονται επαρκώς και με αποτελεσματικότητα, τόσο στην τακτική καθημερινή υπηρεσία όσο και κατά την εφημερία.

– Άμεση πρόσληψη παραϊατρικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού. Άμεση κατάργηση των ιδιωτικοποιημένων δομών και υπηρεσιών και λειτουργία τους με μόνιμο προσωπικό.

– Όλοι οι ασθενείς να εξετάζονται και να περιθάλπονται στο Νοσοκομείο Πρέβεζας χωρίς καμία προϋπόθεση ή οικονομική επιβάρυνση.

– Άμεση καταβολή όλων των μέχρι σήμερα δεδουλευμένων, υπερωριών ή εφημεριών του προσωπικού.

– Άμεση εξασφάλιση των αναγκαίων υλικών και μέσων που λείπουν από το Νοσοκομείο. Καμία τέτοια πληρωμή από ασθενείς και νοσηλευόμενους.

– Κατάργηση των ενταλμάτων που εκκρεμούν για διαβίβαση στην εφορία για ασθενείς που νοσηλεύτηκαν και δεν είχαν να πληρώσουν. 

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θερμό χειροκρότημα για το έργο “Ο Μπεχτσής”-Συνεχίζονται οι παραστάσεις από το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας

08/12/2022, 11:43 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την στατική επάρκεια του παλιού Υδατόπυργου

08/12/2022, 11:37 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αυτοψία στην περιοχή της Βρυσούλας Λούρου από κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Ηπείρου

08/12/2022, 11:34 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Θετικό το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας για την ειδικότητα “Βοηθού Νοσηλευτή” στο ΕΠΑΛ Καναλακίου

08/12/2022, 11:29 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μόνο στην Πρέβεζα απ’ ολόκληρη την ελληνική επικράτεια δε φτάνουν στα χέρια των μαθητών τα ξενόγλωσσα βιβλία

08/12/2022, 11:19 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα στο Ιστορικό Κέντρο – Ανακοινώθηκε το εορταστικό ωράριο

08/12/2022, 10:52 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites