Βαρουφάκης: “Ακόμα και ένα 10χρονο θα μπορούσε να δει ότι ήταν λάθος το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης”

Γιάννης Βαρουφάκης, ο αμφιλεγόμενος πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε στο CNBC ότι ακόμη και ένα παιδί μπορεί να καταλάβει γιατί η ελληνική διάσωση δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

«Ένα 10χρονο με κάποιες βασικές δεξιότητες μαθηματικών θα ξέρει ότι αν έχει ένα μη βιώσιμο χρέος και να προσπαθήσει να το λύσει προσποιούμενο ότι είναι ένα πρόβλημα ρευστότητας και συσσωρεύοντας σε αυτό το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία, σε συνθήκες αυστηρής λιτότητας … 10 ετών, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να τελειώσει καλά, “δήλωσε την Παρασκευή στο Λονδίνο ο ίδιος.
Βαρουφάκης, οικονομολόγος στο επάγγελμα, έγινε το επίκεντρο της κριτικής από την Ελλάδα για τη μη αποδοχή του προγράμματος λιτότητας, παρά τα άλλα προγράμματα που έχουν γίνει αποδεκτά από χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Το νέφος από την λιτότητα και την Ελλάδα αιωρείται επικίνδυνα κοντά στην έξοδο από το ενιαίο νόμισμα έχουν οδηγήσει πολλούς να αναρωτιούνται αν το ευρώ μπορεί να επιβιώσει στην τρέχουσα μορφή του.

Ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.
Η εμπόλεμη μεσογειακή χώρα συμφώνησε τελικά με ένα άλλο σχέδιο διάσωσης με αμφιλεγόμενες συνθήκες λιτότητας, όπως η απειλή της Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη άτακτα εμφανίστηκε.

“Έχουμε μια σκακιέρα και η Ελλάδα είναι λίγο πιόνι για να θυσιαστεί,” είπε ο Βαρουφάκης.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Schaueble συχνά θεωρήθηκε ως η πιο φιλο-λιτότητας φωνή στις διαπραγματεύσεις για τις δημοσιονομικές δυσχέρειες στην Ελλάδα και οι δύο άνδρες φαίνεται στο σταυρό σκοπούς το βασανιστικό συζητήσεις.

Ο Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η αδυναμία τους να καταλήξουν σε συμβιβαστική λύση ήταν μόνο και μόνο επειδή «το ευρώ είναι άσχημα σχεδιασμένο.”

“Έχουμε συμφωνήσει σε μια σειρά ζητημάτων, αλλά όχι πώς να λύσει αυτό», είπε.

Ο Βαρουφάκης παραιτήθηκε από υπουργός Οικονομικών τηςΕλλάδας αυτό το καλοκαίρι μετά από μια βάναυση διαπραγμάτευση έξι μήνών προσπαθώντας να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της διάσωσης και της λιτότητας στην Ελλάδα από τους διεθνείς πιστωτές,.
Επαίνεσε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi, περιγράφοντας τον ως “ένα εξαιρετικό κεντρικό τραπεζίτη” – ακόμη και αν η ΕΚΤ περιόρισε τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών νωρίτερα αυτό το χρόνο σε μια κίνηση η οποία αμβλύνει το τραπεζικό σύστημα της χώρας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites