Παρασκευή, 17/01/2020

Αντιπροσωπεία της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας συμμετείχε σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία

 Αντιπροσωπεία της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας συμμετείχε σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία στα πλαίσια του προγράμματος VOL.NET ( VOLUNTEERISM NETWORKING TOWARDS CIVIL PROTECTION AND PREVENTION OF NETURAL DISASTERS WITH THE USE OF ICT).
Το πρόγραμμα υλοποιεί η ΠΕΔ Ηπείρου και η Ένωση Νομαρχιών της Περιφέρειας Απουλίας στην Ιταλία στα πλάισια ευρωπαικού προγράμματος. Κύριος στόχος του προγράμματος η διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς , η δημιουργία δικτύου εθελοντών και η βελτίωση των δυνατοτήτων συμμετοχής των ΟΤΑ, των εθελοντών και του τοπικού πληθυσμού, σε ενέργειες σχετικές με τον κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών.
Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της περιφέρειας Απουλίας στο Μπάρι (SOUP) , το περιφερειακό κέντρο άρδευσης και δασοπονίας ARIF στην Spinazzola, την διοίκηση πολιτικής προστασίας στο Μπρίντεζι , τον εθνικό δρυμό TORRE GUACETO και το σύστημα Διαχείρισης Πόρων ΑΙΒ.
Το πρόγραμμα έκλεισε με την επίσκεψη στην περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικής Ιταλίας VVF όπου και πραγματοποιήθηκε τεχνικη συσκεψη στο επιχειρησιακό κέντρο του VVF.
Η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας αποκόμισε τεράστια εμπειρία από την επίσκεψη αυτή και εφράζει τις ευχαριστίες της στην ΠΕΔ Ηπείρου για την συμμετοχή της ΛΕΚ στο πρόγραμμα VOLNET.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ