Πέμπτη, 13/08/2020

Κλειστά από τις 16 έως τις 25 Σεπτεμβρίου τα Δικαστήρια στην Πρέβεζα

Αναστέλλονται εν όψει των βουλευτικών εκλογών οι εργασίες όλων των δικαστηρίων από τις 16 εως τις 25 Σεπτεμβρίου με εγκύκλιο του Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από τις 16 Σεπτεμβρίου 2015 και δεν θα περατωθούν την ίδια ημέρα συνεχίζονται και μετά την 16η Σεπτεμβρίου 2015. Σε ότι αφορά την διενέργεια των πλειστηριασμών κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα ισχύουν τα προβλεπόμενα από την διάταξη του άρθρου 998 του κώδικα πολιτικής δικονομίας.
Επισημαίνεται ότι εξαιρείται της αναστολής η περίπτωση έναρξης των μεικτών ορκωτών εφετείων, εφόσον έχουν προσδιορισθεί δικάσιμοι εντός του Σεπτεμβρίου.
Επίσης εξαιρείται και η εκδίκαση κακουργημάτων σε περιπτώσεις που λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.Διευκρινίζεται ότι η επιμήκυνση αναστολής των εργασιών των δικαστηρίων υπαγορεύθηκε εκ του γεγονότος  ότι η διενέργεια των βουλευτικών εκλογών συμπίπτει με την έναρξη του δικαστικού έτους, την 16 Σεπτεμβρίου, και την ανάληψη καθηκόντων των μετατεθέντων δικαστικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δικαστηρίων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ