Κυριακή, 19/01/2020

«Εργο πίστεως, έργο και για επόμενες γενεές…»ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος, στο Πολυστάφυλλο Πρεβέζης

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος, στο χωριό Πολυστάφυλλο, πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο.

Το απόγευμα της Παρασκευής τελέσθηκε ο Εσπερινός των εγκαινίων με τη μεταφορά τμήματος των ιερών λειψάνων τριών μαρτύρων, των Σαββαϊιτών Πατέρων, των εν Νταού Πεντέλης μαρτυρησάντων, και του πολιούχου μας Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου.

Κατά την ημέρα των εγκαινίων, στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του, διότι όπως είπε: «σήμερα τελέσαμε τη μεγάλη πανήγυρη των εγκαινίων και πλέον επλούτισε τον τόπο και τον ιερό ναό τούτο και το χωριό και την περιοχή η χάρις του Παναγίου Πνεύματος, που δίδεται πλούσια έτσι ώστε όχι μόνο να εγκαινιαστεί ο ναός, αλλά να εγκαινιαστούν και οι ψυχές μας, να ανακαινιστούμε ολόκληροι, να γίνουμε κατά Χριστόν άνθρωποι, γεμάτοι από το Άγιο Πνεύμα, έμπλεοι θείας χάριτος, ώστε να μπορούμε να εμφαίνουμε το φως και τη χάρη του Χριστού στον κόσμο».

Εξέφρασε επίσης και την ευγνωμοσύνη του «ιδιαίτερα προς τον ιερέα, τον π. Γεώργιο, αλλά και τον π. Μάρκο που θεμελίωσε το ναό, στους επιτρόπους, συνδρομητές, δωρητές και όλο τον περιούσιο λαό που πρόσφερε ο,τι μπορούσε ο καθένας έτσι ώστε να γίνει αυτό το στολίδι, αυτός ο περικαλλέστατος ιερός ναός…».

«Είναι μεγάλο έργο το να γίνει ένας ναός», τόνισε ο Σεβασμιώτατος. «Είναι έργο πίστεως, είναι έργο που φανερώνει την παρουσία του Αγίου Πνεύματος, είναι έργο που φανερώνει την αγάπη των ανθρώπων για το Θεό αλλά και την αγάπη του Θεού για τους ανθρώπους, είναι έργο που βοηθά να συνεχίσουμε να ζούμε μ’ αυτή την αρχαία παράδοση που μας άφησε ο Ιησούς Χριστός, τη σωστική και αγιαστική παράδοση της Εκκλησίας μας. Είναι ένα έργο στο οποίο μπορούμε κι εμείς και τα παιδιά και τα παιδιά των παιδιών μας και γενεές γενεών να έρχονται να τελούν τα μυστήρια της πίστεως και τη θεία λατρεία και ειδικότερα το μυστήριο της σωτηρίας του ανθρώπου.

Πάντοτε η Εκκλησία μας, αενάως και αιωνίως, μνημονεύει τα ονόματα των κτητόρων, πάντων υμών δηλαδή, όλων σας όσοι προσφέρατε και προσφέρετε και θα προσφέρετε έτσι ώστε αυτός ο ναός να γίνει, να καλλωπιστεί, αλλά και να συντηρηθεί για να μπορείτε να τον χαίρεστε στους αιώνες…».

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Γιαννάκης, Βασίλειος Καρζής
Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ