Εκλογές στην Πρέβεζα και εφήμερα αρχεία

Καθώς η χώρα διανύει προεκλογική περίοδο, παρουσιάζουμε μια σειρά ψηφοδελτίων παλιότερων εκλογών στην Πρέβεζα. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τα ψηφοδέλτια αποκαλύπτονται και οι κατά καιρούς διαφοροποιήσεις των ορίων της εκλογικής περιφέρειας εντός της οποίας εντασσόταν ο νομός Πρέβεζας. Έτσι συναντάμε την εκλογική περιφέρεια “Άρτης Λευκάδος και Πρεβέζης”, “Άρτης – Πρεβέζης” και “Πρεβέζης”.
Τα ψηφοδέλτια αυτά προέρχονται από διάφορα αρχεία αλλά “διασώθηκαν” με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: η πίσω λευκή τους όψη χρησιμοποιήθηκε ως φύλλο σημειώσεων και έτσι παρέμειναν στα αρχεία που κατέληξαν στην υπηρεσία μας. Πρόκειται για μια διαδεδομένη πρακτική του παρελθόντος. Με την ευκαιρία αυτή, καλούμε τους φίλους μας από την Πρέβεζα να αναζητήσουν στα προσωπικά τους αρχεία και συλλογές μήπως βρουν υλικό που έχει σχέση με εκλογές του παρελθόντος στο νομό Πρέβεζας. Αφίσες, ψηφοδέλτια, προγράμματα και προεκλογικά φυλλάδια κομμάτων και υποψηφίων, φωτογραφίες συγκεντρώσεων, αποτελούν πηγές της σύγχρονης μας ιστορίας και τεκμηριώνουν την πολιτική πραγματικότητα όχι μόνο στο νομό Πρέβεζας αλλά και στη χώρα. Ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερης σημασίας, δεδομένου μάλιστα του γεγονότος ότι τα παραπάνω αρχειακά τεκμήρια ανήκουν στην κατηγορία των “εφήμερων αρχείων”. Με τον όρο αυτό εννοούμε τεκμήρια παροδικής και βραχύβιας φύσης. Συνήθως παράγονται για μια συγκεκριμένη περίσταση ή δραστηριότητα και δεν προορίζονται να ξεπεράσουν την επικαιρότητα αυτής της περίστασης ή δραστηριότητας. Το εκλογικό υλικό λοιπόν αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατηγορίας αρχείων.
Το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε και άλλα δείγματα υλικού που σχετίζεται με τις εκλογές, όπως φωτογραφίες, δημοσιεύματα κλπ.
Πηγή: ΓΑΚ Νομού Πρέβεζας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

Uncategorized

Συναυλία από τμήματα Μουσικής του Δήμου Πάργας

28/06/2023, 5:59 μμ

Uncategorized

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ο Αντώνης Μπέζας

11/06/2023, 11:11 μμ

Uncategorized

Online Dating Safety and How to Recognize Red Flags

14/02/2023, 11:02 μμ

Uncategorized

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στην Πρέβεζα

21/06/2022, 12:02 μμ

Uncategorized

Η Πάργα απο ψηλά (Αφήγηση)

11/06/2022, 2:56 μμ

Uncategorized

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

03/06/2022, 10:37 πμ

Uncategorized

ΑντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση σε Πρέβεζα και Άκτιο – Έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ – Έγραψαν συνθήματα έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο

18/04/2022, 9:33 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites