Παρασκευή, 17/01/2020

Ανακύκλωση γυαλιού στον Δήμο της Πρέβεζας!

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΥΑΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ενα ακόμη καινοτόμο βήμα στον τομέα της ανακύκλωσης κάνει ο Δήμος Πρέβεζας   συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στον περιορισμό της ρύπανσης και την προστασία του περιβάλλοντος.
Η νέα  δράση αφορά στην τοποθέτηση ειδικών κάδων σε επιλεγμένα σημεία σε ολόκληρο τον Δήμο οι οποιοι θα προορίζονται για την συλλογή γυάλινων συσκευασιών.
H σχετική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πρέβεζας και της Ελληνικής Εταιρίας  Αξιοποίησης-Aνακύκλωση Α.Ε  υπεγράφη  από τον Δήμαρχο  Χρήστο Μπαϊλη και τον εκπρόσωπο της εταιρίας παρουσία  του αρμόδιου αντιδημάρχου Παύλου Σαραμπασίνα.

Οι νέοι κάδοι ανακύκλωσης   οι οποίοι  έχουν χαρακτηριστικό σχήμα κώδωνα θα τοποθετηθούν παράλληλα  με τους υφιστάμενους μπλε κάδους ανακύκλωσης  αλουμινίου, χαρτιου και πλαστικού  και θα φέρουν ειδική σήμανση  έτσι ώστε να είναι αναγνωρίσιμοι από τους  πολίτες.
Η προσπάθεια  επικεντρώνεται  όχι μόνο στα μεμονωμένα  νοικοκυριά αλλά κυρίως  στις  επιχειρήσεις υγειονομικου ενδιαφέροντος  (μπαρ, καφετέριες , εστιατόρια κλπ) που χρησιμοποιούν και απορρίπτουν μεγάλες ποσότητες γυάλινης συσκευασίας,  που σε μεγάλο βαθμό καταλήγουν στα απορρίμματα.
Για την επιτυχία του εγχειρήματος  θα οργανωθούν επικοινωνιακές ενημερωτικές δράσεις προς τις επιχειρήσεις και προς την τοπική κοινωνία γενικότερα.
Οπως τονίζει ο κ.Μπαϊλης   ο Δήμος καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες  για την αναβάθμιση του τομέα της καθαριότητας  ενω ο κ.Σαραμπασίνας ζητά την συνδρομή των πολιτών στη νέα πρωτοβουλία  για την ανακύκλωση γυαλιού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ