Δευτέρα, 09/12/2019

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις … Εμφανής πλέον η υποβάθμιση της γιορτής της Σαρδέλας!

Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες το βράδυ στο πάρκινγκ της πλατείας Ανδρούτσου για την Γιορτή της Σαρδέλας.

 Οι εθελοντές υπάλληλοι του Δήμου Πρέβεζας είχαν φορέσει το καλύτερο τους χαμόγελο και ήταν πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν όλους εκείνους που ήθελαν να δοκιμάσουν λίγη από την περίφημη Σαρδέλα του Αμβρακικού.

 Αξίζει να σημειωθεί πως η Γιορτή της Σαρδέλας είναι το μεγαλύτερο λαϊκό πανηγύρι που γίνεται στην Πρέβεζα κάθε χρόνο για πάνω από 40 χρόνια και είναι πλέον σήμα κατατεθέν για την πόλη μιας και το τοπικό προϊόν για το οποίο φημίζεται είναι  η Σαρδέλα Αμβρακικού.

  Σίγουρα όσοι έχουν ζήσει την γιορτή της σαρδέλας παλαιότερες χρονιές θα θυμούνται πολύ καλά πόσο διαφορετικό ήταν αυτό το γλέντι τα προηγούμενα χρόνια.

 Η παραλία «πνίγονταν» από την όμορφη τσίκνα που ανέδυαν οι πάμπολλες ψησταριές με τις σαρδέλες να είναι άφθονες, ενώ το ίδιο ίσχυε και το κρασί.

 Από το 2012 και μετά η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε τους πειραματισμούς αλλάζοντας το χρονικό διάστημα που πραγματοποιείται η γιορτή και από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου μετατέθηκε για το τέλος του … Επίσης η γιορτή ήταν διήμερη ενώ πλέον γίνεται μία ημέρα. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε όλες και όλες 3 ψησταριές να ψήνουν λίγη σαρδέλα …έτσι για το καλό και τον κόσμο να περιμένει στην ουρά (λες και είναι συσσίτιο) για να δοκιμάσει λίγη σαρδέλα Αμβρακικού!

Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία δυστυχώς η Γιορτή της Σαρδέλας κάθε χρόνο θα φθίνει και περισσότερο και 3 ψησταριές θα γίνουν 2, μετά 1 και στο τέλος καμία …

Η Γιορτή της Σαρδέλας απαιτείται να επιστρέψει στον …»θρόνο» της και να ξαναγίνει η μεγαλύτερη γιορτή της Πρέβεζας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο πριν το Δεκαπενταύγουστο και που δεκάδες ψησταριές ψήνουν Πρεβεζάνικη Σαρδέλα για τον κόσμο!
Φτάνει με την ξεροκεφαλιά ορισμένων στον Δήμο Πρέβεζας οι οποίοι θέλουν να κάνουν κουμάντο με το έτσι θέλω στο Πολιτισμό της πόλης μας και που δεν έχουν ιδέα από Πολιτισμό …

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ