ΠΡΕΒΕΖΑ: Ζητούν το αυτονόητο οι Παντοκρατορίττες

Πραγματοποιήθηκε με απαρτία  η Γενική Συνέλευση  του Συλλόγου μας μετά από  ανοιχτή επιστολή  -κάλεσμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.
Παρεβρέθησαν: Ο Πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου  Πρέβεζας κ.Γιώργος   Φραγκούλης ,   ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων  κ.Ευάγγελος Γιαννουλάτος καθώς και από την μείζονα αντιπολίτευση ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Νίτσας.
Επίσης από την Επιτροπή Πολιτών για το έργο Κυανής Ακτής-Παντοκράτορα  παραβρέθηκε   ο κ.Λογοθέτης  Κώστας ενώ από επιστήμονες εθελοντές-συνεργάτες  η κ.Σαρρή Έλλη (Ανάλυση εγκεκριμένης μελέτης καθηγητών του Α.Π.Θ και πτυχιακή εργασία της ίδιας  για το Κάστρο του Παντοκράτορα).
        Μετά από διεξοδική συζήτηση  και έντονη αντιπαράθεση πάνω στα θέματα ημερήσιας διάταξης  αποφασίσαμε  oμόφωνα:
Ανακήρυξη , σύμφωνα με το καταστατικό μας ως επίτιμου Προέδρου του Συλλόγου, τον πρώτο Πρόεδρο του Συλλόγου μας  κ.Συριώτη Πέτρο.
Επίσης απονέμει εύφημο μνεία για την θετική προσφορά τους:Στον εκλιπόντα
δεύτερο Πρόεδρο Προδρομίδη Κωσταντίνο, στους Νομαρχιακούς και Δημοτικούς Συμβούλους του συνοικισμού τους Ανεμοζάλη  Σπύρο, Κωτσαντή Κωσταντίνο και Χατζόπουλο Αποστόλη.
Kαθώς επίσης για την πολύτιμη συμπαράσταση και προσφορά του στον εφημέριο του συνοικισμού Παντοκράτορα π.Παύλο Νάστα.
Κηρύσσουμε επίσης επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας για την ανδιοτελή πολύτιμη προσφορά της στον Σύλλογό μας την δημοσιογράφο Σοφία Γιαμά..
Να γίνει άμεσος καθαρισμός  και κλάδεμα των δέντρων στο επονομαζόμενο πεδίο βολής  ή Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας γιατί επίκειται σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς.
Προώθηση των εγκεκριμένων μελετών για αποκατάσταση, καθαρισμό και συντήρηση του Κάστρου Παντοκράτορα. Προσθήκη στην μελέτη, αποκατάστασης , συντήρησης και στήριξης του Ιερου Ναού των Αγίων Αναργύρων.Σε περίπτωση  αδιαφορης “ρουτινιάρικης” γραφειοκρατικής στασιμότητας (δίνουμε περιθώριο δύο μηνών) εμείς με δυναμική παρέμβασή μας δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε εκδήλωση εντός του Κάστρου κρίνοντάς την επισφαλή.
Καθαρισμός από  τον Δήμο όλων των χέρσων χώρων, πλατειών , παιδικών χαρών, Πυλαδίου- “Κάλμπαμπα” , ρύθρων παράπλευρων δρόμων και ανοιχτών χέρσων χωρών τουδιεθνή δρόμου της ζεύξης.
Ευπρεπισμός  παραλίας (κάτω από τον οικισμό και στο Αλωνάκι), αποκατάσταση  και πρόσθεση ντουζ καθώς και ψάθινων δημόσιων ομπρελών.
Το Πυλάδιο – “Κάλμπαμπα”  να διεκδικηθεί  από Δήμο  και Εφορεία Αρχαιοτήτων  με αποκατάσταση  και ανάδειξη του ιδιαίτερου καλυμμένου θολωτού  καταφυγίου του πυροβολικού 300 και πλέον ετών.
Ζητάμε από τον Δήμο μελέτη για καθαρισμό και ανάδειξη της παραλίας Παντοκράτορα, συμβατή με το περιβάλλον της περιοχής μας (ιδιαίτεροι βράχοι, υφαλώδεις  κυματοθραύστες και οικολογική αναβάθμιση της περιοχής) με καταλληλότητα της παραλίας προς κολύμβηση και καταδυτική περιήγηση.
Εφαρμογή  στην οικιστικη περιοχή της πλαζ Αλωνάκι, του διευρυμένου Πολεοδομικού Σχεδίου. Λειτουργία κάθετων προσβασεων και πεζόδρομου στην παραλία από Παντοκράτορα μέχρι οικισμό Δροσιάς, καθαρισμός και διάθεση των Δημοσίων χώρων της παραλίας.
Το Λιμενικό Αλιευτικό  καταφύγιο  που είναι  προς χρήση του Δήμου.Αμεση απόφαση του Δημ.Συμβουλίου για χαρακτηρισμό του διευρυμένου πεζόδρομου προς πολιτιστικές εκδηλώσεις. Χρειάζεται άμεσα σε συνεργασία με τον Σύλλογο σύμφωνα με απόφαση του Δήμου να γινει ορθότερη και καλύτερη λειτουργικότητα  ειδικά των θέσεων των σκαφών. Η επιτροπή του Συλλόγουμας απαρτίζεται από τον Πρόεδρο Σταύρο Βλάχο από ερασιτέχνες αλιείς   (τον Τζούρο Γιώργο) και επαγγελματίες αλιείς (τον  κ.Μπάλλα ).
Για τον χέρσο χώρο έξω από το Κάστρο Παντοκράτορα (χαρακτηρισμένο ως πάρκιν και  δενδροφυτεμένο με φοίνικες). Ζητάμε να πάρουν ευθύνη οι νυν και οι τέως Δημοτικές Αρχές να  αφήσουν “ποιός, γιατί και πως έγινε” να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος γκρεμίζοντας τα τσιμέντα και ξεριζώνοντας τους άρρωστους και ξερούς φοίνικες με πρόσθεση ανέξοδων μικρών δενδρυλίων της περιοχής μας και ξύλινα απλά παγκάκια. Εμείς ομόφωνα αποφασίσαμε ότι θα παρέμβουμε δυναμικά σαν κάτοικοι ,αν δεν αποκαταστήσουν ,για να ξηλώσουμε τις κακοτεχνίες.Οσο για μελέτες, χρήματα του ΕΟΤ, εργολάβοι, παραδόσεις κλπ υπάρχουν νόμοι και θεσμοί που το Δημοτικό Συμβούλιο  έχει ευθύνη να παρεμβεί. Ο χώρος είναι πάρκο και όχι πάρκιν και χαβούζα ανομιών στο μπαλκόνι της Πρέβεζας στο Ιόνιο Πέλαγος
Τέλος ζητάμε να μειωθεί το ποσοστό των  Δημοτικών Τελών του Δήμου Πρέβεζας. .Δεν αντέχεται  ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο τόσο  υψηλό ποσοστό. Εχουμε τα ακριβότερα δημοτικά στον Ελλάδα .Αλήθεια γιατί;
Είμαστε εδώ όλοι  μαζί  για  ό,τι καλύτερο χρειάζεται  το τόπος μας.

 Το πρωί της Παρασκευής οι εκπρόσωποι του Συλλόγου παρέδωσαν το ψήφισμα στον Δήμαρχο Πρέβεζας κ.Χρήστο Μπαϊλη και στην συνέχεια  πραγματοποιηθηκε  εποικοδομητική συνάντηση στο γραφείο του όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα και μάλιστα δρομολογήθηκαν άμεσες παρεμβάσεις σε ζητήματα που αφορούν τον καθαρισμό καθώς και την αναβάθμιση της παραλίας του συνοικισμού. 

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites