Τετάρτη, 23/09/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ:Greek Γλέντι για τους Άγγλους – Έζησαν την γνήσια ελληνική φιλοξενία!!!(photos+video)

Μια ζεστή γνήσια ελληνική υποδοχή περίμενε τους πρώτους βρετανούς επιβάτες που αποβιβάστηκαν σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο του Ακτίου. 

 Οι προετοιμασίες ήταν πυρετώδεις και όλα ήταν έτοιμα από νωρίς ώστε οι Βρετανοί τουρίστες να έχουν την πρώτη γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα, τα ήθη και τα έθιμα της ευρύτερης περιοχής.

 Στην υποδοχή έδωσαν το παρόν από πλευράς Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Αθλητισμού κ. Περικλής Βασιλάκης.

 Στο αεροδρόμιο ήρθε ο Δήμαρχος Πρέβεζας συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα πολιτισμού κ. Κοσμά Κορωναίο.

 Δυναμική ήταν και η παρουσία των επιμελητηρίων Πρέβεζας και Λευκάδος με τους προέδρους τους κ. Γιάννη Γιαμά και κ. Σκαδαρέση.

 Τους Βρετανούς τουρίστες περίμενε φρέσκια σπιτική Λεμονάδα με δυόσμο που επιμελήθηκε ο κ. Παύλος Αλεξάνδρου του συλλόγου γευσιγνωσίας Μυθαϊκος, πρεβεζάνικη Λαδόπιτα απο το Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής Σπιτικό και άλλα τοπικά προϊόντα.

 Ο Πολύκαρπος Χαλκίδης οι προσπάθειες του οποίου δικαιώθηκαν και η προσγείωση του πρώτου αεροπλάνου της easyjet έγινε σήμερα πραγματικότητα ήταν εκεί και επιμελήθηκε την τελετή υποδοχής.

 Αφού έφθασαν και λίγο πριν αναχωρήσουν οι Βρετανοί τουρίστες πήραν μια γεύση από γνήσιο ελληνικό γλέντι.

 Το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας και το χορευτικό του Γιάννη Θάνη ήταν εκεί και χόρεψαν χασάπικο, συρτάκι και χασαποσέρβικο υπό τους ήχους της ορχήστρας Ακριόνιοι ,με τους βρετανούς να δείχνουν πως το απολαμβάνουν κινούμενοι σε ρυθμούς ελληνικούς.

Δείτε το βίντεο με την γιορτή και τις δηλώσεις των Στράτο Ιωάννου και Αλέκο Καχριμάνη:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ