Τετάρτη, 22/01/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ξεκίνησε χθες το πρόγραμμα «Συλλέγω Εμπειρίες»

Ξεκίνησε χθες το πρόγραμμα «Συλλέγω Εμπειρίες» που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του προγράμματος Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
1η Δράση: «Γνωρίζω τα μουσικά όργανα» με τον κ. Γ. Χλίτσιο Δ/ντη Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας».
Ο κ. Χλίτσιος έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στη γέννη
ση και εξέλιξη της μουσικής και παρουσίασε στα παιδιά τα μουσικά όργανα μιας συμφωνικής ορχήστρας μέσα από το γνωστό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος», σε κείμενα
και μουσική του Ρώσου συνθέτη Σεργκέι Προκόφιεφ ενώ παράλληλα προβλήθηκε το ομότιτλο βίντεο.
Στο τέλος ο κ. Κοσμάς Κορωναίος Δημοτικός Σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα Πολιτισμού, ευχαρίστησε τον κ. Χλίτσιο για τη διεξαγωγή της δράσης καθώς και τους δασκάλους και τα παιδιά του 1ου. 2ου, 3ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Σήμερα το πρωί στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε η 2η δράση του προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες» που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας στο πλαίσιο του προγράμματος Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
2η δράση: «Αρχιτεκτονική και αρχιτέκτονες» με την αρχιτέκτονα κα Βασιλικη Σαρρή.
Με αφορμή τα βιβλία «Οι ουρανοξύστες» του Germano Zullo/Albertine, «Ο μικρός Φρανκ αρχιτέκτονας» του Φρανκ Βίβε και «Ο μικρός αρχιτέκτονας και η στρουθοκάμηλος Ρωξάνη» του Χρήστου Μπουλώτη, η κα Σαρρή εξήγησε στα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου τι είναι αρχιτεκτονική, ποιος ασχολείται με την αρχιτεκτονική, τι είναι και τι κάνει ο αρχιτέκτονας, ποια τα στάδια κατασκευής ενός κτηρίου (φωτισμός, υλικά κλπ). Επίσης, η κα Σαρρή παρουσίασε και εξήγησε στους μαθητές πώς κατασκευάζεται μια μακέτα.
Μαζί με τα παιδιά, κάναμε ένα ταξίδι στο χρόνο και γνωρίσαμε τα κτήρια που φιλοξένησαν την Εθνική μας Βιβλιοθήκη καταλήγοντας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που το 2016 θα μετακομίσει η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Εθνική Λυρική Σκηνή.
Τέλος, γνωρίσαμε μερικές από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου και τα παιδιά ψήφισαν το κτήριο που τους άρεσε περισσότερο. Νικητής, προς έκπληξη όλων η μικρή μας Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ