Παρασκευή, 18/09/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Έφτασαν οι πρώτοι επισκέπτες της πιλοτικής Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Έφτασαν οι πρώτοι επισκέπτες της πιλοτικής Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου
Τους υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου

Από την Παρασκευή 1 Μαΐου βρίσκονται στην Ήπειρο οι πρώτοι επισκέπτες  που επέλεξαν την πιλοτική Πολιτιστική Διαδρομή στα αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, ενώ τη Δευτέρα 4 Μαΐου επισκέφθηκαν την Αρχαία Νικόπολη. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης τους υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε που είναι οι πρώτοι που επέλεξαν να ακολουθήσουν την πρωτότυπη πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, σε αυτήν ακόμα την πρώϊμη, πιλοτική μορφή της.
Ως γνωστόν, ενώ προχωρά με γοργούς ρυθμούς η υλοποίηση του μεγαλόπνοου καινοτόμου έργου «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Θέατρα της Ηπείρου», που περιλαμβάνει ένα πλήθος από παρεμβάσεις στα ίδια τα θέατρα, στις υποδομές, όπως η απομάκρυνση του εθνικού δρόμου από τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, και πολλά άλλα, ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την τουριστική αυτή πρόταση που απευθύνει η Περιφέρεια Ηπείρου με το Σωματείο Διάζωμα του Σταύρου Μπένου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου περιέγραψε στους επισκέπτες τις παρεμβάσεις που έχουν προβλεφθεί για να ολοκληρωθεί το έργο και τόνισε τη σημασία τους για την ανάδειξη τόσο των ίδιων των αρχαιολογικών χώρων όσο και για την προβολή της Ηπείρου γενικά, που θα φέρει αύξηση της τουριστικής κίνησης.
Οι επισκέπτες μετέφεραν στον Αντιπεριφερειάρχη τον ενθουσιασμό τους τόσο για τους σπάνιους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία που επισκέφτηκαν (Θέατρο Αμβρακίας στην Άρτα, γεφύρι της Άρτας, Βυζαντική εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας, την πόλη των Ιωαννίνων, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης», όπου ο ίδιος ο καλλιτέχνης τους έκανε την ξενάγηση, το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων στη Θεσπρωτία, το Ζάλογγο, την αρχαία Κασσώπη και το θέατρό της, το Νεκρομαντείο και τον Αχέροντα, την αρχαία Νικόπολη, το Θέατρο, το Ωδείο και το Στάδιο, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο) όσο και την εξαιρετική εντύπωση που τους προκάλεσε η Ηπειρώτικη ανοιξιάτικη φύση και η Ηπειρώτικη φιλοξενία. Οι ίδιοι είπαν ότι θα μεταφέρουν τις καλύτερες εντυπώσεις για την Ήπειρο στον κοινωνικό τους περίγυρο.
Σημειώνουμε ότι μέρος των εσόδων από την εκδρομή θα διατεθούν για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ