Το ψήφισμα της χτεσινής ποδηλατοπορείας

Εμείς οι 1000 και πλέον πολίτες και ποδηλάτες της πόλης Πρέβεζας ,
που συμμετέχουμε στη ποδηλατοπορεία της 10ης Μαΐου 2015, δια βοής εγκρίνουμε το παρακάτω ψήφισμα και απαιτούμε :

Οριστική απαγόρευση διέλευσης των φορτηγών μέσα από το ιστορικό κέντρο τής πόλης και παροχή δυνατότητας φορτοεκφορτώσεων με χειροκίνητα ή ηλεκτροκίνητα μικρά τροχοφόρα, εντός προκαθορισμένων και περιορισμένων χρονικών ορίων.
Κατάργηση του πάρκινγκ των δικαστικών λειτουργών στον πεζόδρομο της παραλίας.
Επανέλεγχο και μείωση των αδειών εισόδου των αυτοκινήτων στο ιστορικό κέντρο για περιπτώσεις μόνον ειδικών αναγκών, ασθενών ή ηλικιωμένων.
Αυστηρή επιτήρηση με μπάρες στον πεζόδρομο της παραλίας, με αυστηρή απαγόρευση και ελέγχους, ιδίως κατά τη νύχτα.
Απόδοση των ευθυνών με χρέωση των ζημιών στους υπεύθυνους για την καταστροφή των πεζοδρόμων στο ιστορικό κέντρο τής πόλης από τη διέλευση οχημάτων.
Εφαρμογή προγράμματος ελεγχόμενης στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους τής πόλης.
Η πεζοδρόμηση των οδών 21ης Οκτωβρίου και τμήματος της οδού Καρυωτάκη δεν θα συνεισφέρει σχεδόν τίποτα στην οικονομία και εκσυγχρονισμό της πόλης εφόσον θα παραμείνουν αυτοκινητόδρομοι (ήπιας φθοράς)! Σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη διάνοιξη της Π Τσαλδάρη (πρέπει να ενεργοποιηθεί η διαδικασία), θα πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο τμήμα κάτω της Λεωφόρου Ειρήνης από το Τουριστικό περίπτερο μέχρι τα δικαστήρια.
Τοποθέτηση φαναριών για πεζούς και ποδηλάτες στις επικίνδυνες διασταυρώσεις της Λ.Ειρήνης (Χ.Κοντού και Κύπρου) για την ασφαλή διέλευση των ποδηλάτων από τη νέα πόλη στο ιστορικό κέντρο.
Επανεξέταση της λειτουργίας της Λεωφόρου Ειρήνης και μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία και αναβάθμισή της, με κατάργηση των θέσεων στάσης και στάθμευσης και παράλληλη επέκταση των πεζοδρομίων!
Απαγόρευση εισόδου αυτοκινήτων στους πεζόδρομους της πόλης με μέτρα αποτροπής της χρήσης τους για πάρκινγκ αυτοκινήτων και διαβαθμισμένη μετατροπή δρόμων και πεζοδρόμων της πόλης σε «free car ».
Ένταξη και εφαρμογή προγράμματος βελτίωσης των πεζοδρομίων τής πόλης για τη λειτουργική πρόσβαση και διέλευση των πεζών και ΑΜΕΑ.
Εύκολη και ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία με κατασκευή πεζοδρομίων ασφαλείας.
Επανεξέταση και ολοκλήρωση των έργων «προστασίας» της Κυανής Ακτής και προκήρυξη νέας μελέτης ανάπλασης όλης της παραλιακής ζώνης.
Πεζοδρόμηση του δρόμου της Κυανής Ακτής από τα Ιαματικά λουτρά μέχρι την Αγράμπελη και δημιουργία ποδηλατόδρομου από την Αγράμπελη μέχρι τον Παντοκράτορα με μονοδρόμηση της οδού.
Κατάργηση του υπό σχεδίαση ποδηλατόδρομου 300 μέτρων στην Κυανή Ακτή (παραλλαγή του ποδηλατόδρομου της Οδού Μελίνας Μερκούρη), που προσβάλλει την νοημοσύνη μας και ακυρώνει την φιλοσοφία των ποδηλατοδρόμων.
Πεζοδρόμηση-ανάπλαση του παραλιακού τμήματος «Γ» της Κυανής Ακτής από την Αγράμπελη μέχρι τις φυλακές Παντοκράτορα.
Εφαρμογή τής κυκλοφοριακής μελέτης τής πόλης για τους ποδηλατοδρόμους με σύνταξη ποιοτικών μελετών και ένταξη τους στο ΕΣΠΑ με ολοκλήρωση των ποδηλατοδρόμων που έχουν εγκαταλειφθεί (Οδός Μελίνας Μερκούρη παλαιό ΚΤΕΛ).
Η δημοτική αρχή οφείλει με σοβαρότητα να προσεγγίσει το πρόβλημα του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, με στοχοποίηση μέτρων και ιεράρχηση έργων. Δεν πρέπει να αναλώνεται αποσπασματικά σε σπάταλες ενέργειες και έργα που δεν επιλύουν προβλήματα αλλά ανακυκλώνουν (σε αλλιώτικο περιτύλιγμα) την ίδια κατάσταση. Με τον τρόπο αυτό διατηρεί τα αδιέξοδα που εμποδίζουν την ανάπτυξη της Πρέβεζας σε λειτουργικό και βιώσιμο χώρο για τους κατοίκους της αλλά και σε σύγχρονο και φιλόξενο κέντρο υποδοχής επισκεπτών που στην ουσία επιθυμεί, αλλά στην πράξη ακυρώνει!

Πρέβεζα, 10 Μαΐου 2015

8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία
(κινούμαστε έξυπνα, ζούμε καλύτερα)

ΨΗΦΙΣΜΑ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites