ΠΡΕΒΕΖΑ: Όλα τα δεινά έτυχαν στον Παντοκράτορα;;;

 Η περιοχή του Παντοκράτορα πραγματικά μπορεί να θεωρηθεί πολύ άτυχη. Μια περιοχή με πλούσιο φυσικό κάλος, αλλά και πολιτιστικά στοιχεία δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βάλλεται από λάθος αποφάσεις και κακοτεχνίες τρίτων…

 Η ανάπλαση στο κάστρο με τους ξηραμένους Φοίνικες,το κάστρο του Παντοκράτορα στο οποίο τα βάτα κοντεύουν να το πνίξουν, το Αλιευτικό Καταφύγιο που πλήττεται κάθε φορά που χτυπά την περιοχή μια κακοκαιρία, το πεδίο βολής το οποίο χρίζει καθαρισμού, αλλά και ένα ζήτημα το οποίο κάποιοι μάλλον έχουν ξεχάσει ή δεν θέλουν να το ακούν καν, το ζήτημα της Παραλίας του Παντοκράτορα.

 Για όλα αυτά τα ζητήματα οι κάτοικοι του Παντοκράτορα ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις και άμεσες λύσεις. Για αυτό χθες Κυριακή 24 Μαΐου πραγματοποίησαν συνέλευση στο χώρο εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου. Στην συνέλευση κάλεσαν όλους τους αρμόδιους φορείς, τον Δήμαρχο κ. Μπαΐλη, τον Αντιπεριφεριάρχη κ. Στράτο Ιωάννου και το κίνημα πολιτών για την διάσωση της Κυανής Ακτής.

 Από την πλευρά του Δήμου δεν παραβρέθηκε ο Δήμαρχος αλλά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Φραγκούλης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιαννουλάτος, ενώ ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Ιωάννου δεν παρέστη.Παρόν στη συνέλευση ήταν και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Νίτσας.

 Κατά την διάρκεια της συνέλευσης τα βέλη του συλλόγου στράφηκαν κατά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Φραγκούλη ο οποίος εκτός αυτού είναι και κάτοικος του Παντοκράτορα και λίγο πολύ οι Παντοκρατορρίτες τον περίμεναν πιο μαχητικό. Ο κ. Φραγκούλης στην αρχή της τοποθέτησης του αναφέρθηκε στο εχθρικό κλίμα που επικρατούσε χαρακτηρίζοντας το άδικο. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι κατά την τοποθέτηση του ο κ. Φραγκούλης δεν χαρίστηκε σε κανέναν ούτε στην σημερινή δημοτική αρχή μέλος της οποίας είναι και ο ίδιος. Για την ανάπλαση της Κυανής Ακτής ο κ. Φραγκούλης αποποιήθηκε των ευθυνών λέγοντας πως η μελέτη ήταν αποκλειστική ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και ότι η σημερινή παρέλαβε το έργο πριν υπογράψει τις τελικές συμβάσεις έως και δημοπρατημένο. Ωστόσο για πρώτη φορά μέλος της Δημοτικής Αρχής ξεφεύγοντας από το προεκλογικό στιλ του για όλα φταίει ο Κλάπας παραδέχθηκε πως οι μελέτες για την Ανάπλαση της Κυανής Ακτής εγκρίθηκαν από 4 τότε Δημοτικά Συμβούλια!!!Δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για το Αλιευτικό Καταφύγιο του Παντοκράτορα το οποίο όπως είπε ο Δήμος απλά το παρέλαβε.Εκτός αυτών ο κ. Φραγκούλης μνημόνευσε ένα θέμα που πραγματικά είναι πολύ σημαντικό για την τουριστική ανάπτυξη του Παντοκράτορα που δεν είναι άλλο από την παραλία!!!Ο κ. Φραγκούλης είπε πολύ σωστά πως η Παραλία του Παντοκράτορα είναι θέμα ανάπτυξης της περιοχής η οποία πλήττεται όσο καμία άλλη περιοχή από την οικονομική κρίση και εδώ επέρριψε ευθύνες τόσο στην Δημοτική Αρχή όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας οι οποίοι δεν έχουν χαράξει ακόμα μια κοινή γραμμή για να αποκτήσει ο Παντοκράτορας την παραλία που του αξίζει και να μην χρειάζεται οι Παντοκράτορίτες να πηγαίνουν σε άλλες παραλίες να κάνουν μπάνιο. Να θυμίσουμε πως κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα επί δημαρχίας Κώστα Παπαγεωργίου  είχε γίνει προσπάθεια εκ βράχυνσης της Παραλίας του Παντοκράτορα η οποία “σκάλωσε” στις αντιδράσεις οικολόγων οι οποίοι σταμάτησαν αυτό το έργο πνοής για την περιοχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα μαγαζιά και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια του Παντοκράτορα να σβήνουν μέρα με την μέρα.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών για την διάσωση της Κυανής Ακτής κ. Λογοθέτης ο οποίος καταλόγισε για ακόμα μια φορά ευθύνες τόσο στην Δημοτική Αρχή του κ. Κλάπα όσο και του κ. Μπαΐλη η οποία υπέγραψε και όλες τις συμβάσεις με τον ΕΟΤ.

O Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ.Γιαννουλάτος τόνισε πως  μια σειρά ζητημάτων  ο δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής.Ενώ σχετικά με το έργο ανάπλασης του Παντοκράτορα, είπε “Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση, ούτε εμένα σαν νέος άνθρωπος μου αρέσει αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος απένταξης του έργου τις συνέπειες του οποίου ούτε εμείς γνωρίζουμε.”

Σχετικά με το έργο της ανάπλασης της Κυανής Ακτής να τονίσουμε πως το έργο βρίσκεται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την απένταξή του πράγμα που θα επιφέρει τεράστια οικονομική ζημία στο Δήμο της Πρέβεζας.

ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα ζητά:

Να καθαριστούν από χόρτα, καλάμια, θάμνους κλπ.

·  Το Πεδίο Βολής με το άνοιγμα του Λιμενικού Αλιευτικού Καταφυγίου Παντοκράτορα.Επισημαίνουμε ότι στους θερινούς μήνες υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς με καταστροφή του άλσους σε ανεξέλεγκτες συνέπειες επέκτασης στα διπλανά σπίτια του συνοικισμού και στον παραδοσιακό Ενετικό ελαιώνα.Επίσης να κλαδευτούν σωστά τα δέντρα του άλσους.
·   Ο καθαρισμός και κλάδεμα των δέντρων    στο αλσύλιο  Πυλαδίου-¨Κάλμπαμπα”  με τις ίδιες συνέπειες.
· Καθαρισμός  όλων των κοινόχρηστων χώρων της περιοχή Παντοκράτορα(πλατείες, χέρσοι χώροι, παραλιακή υποστύλωση, παράπλευροι δρόμοι της εθνικής οδού μαζί με τους χέρσους χώρους , αγροτικοί δρόμοι που οδηγούν στο 1ο Λύκειο και στο 4ο Γυμνάσιο.

Σε περίπτωση αδυναμίας του  Δήμου ζητάμε να σταματήσουν οι κρατήσεις για δημοτικά τέλη στους κατοίκους της περιοχής και τότε θα αναλάβουμε εμείς για τις παραπάνω υποχρεώσεις.

2.Καθαρισμός των παραλιών της περιοχής Παντοκράτορα(κάτω από τον συνοικισμό και στην πλαζ Αλωνάκι).

·  Να επανατοποθετηθούν ομπρέλες του Δήμου και να επισκευαστούν  τα ντουζ.Παράλληλα να προστεθούν  δημόσιες ομπρέλες και ντουζ στην αρχή και το τέλος της πλαζ “Αλωνάκι”. Να δοθεί το μηχάνημα καθαρισμού παραλιών που σκουριάζει στα συνεργεία του Δήμου και με πρωτοβουλία μας αναλαμβάνουμε την επισκευή του , προς καθαρισμό των προαναφερθέντων παραλιών.

· Καθαρισμός του Κάστρου Παντοκράτορα με απαίτηση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τον Στρατό να πάρουν μέτρα αναστήλωσης, ανάπλασης και φύλαξης για σωστή χρήση. Προτάσεις υπάρχουν και με παλαιότερες αποφάσεις και από επιστήμονες της περιοχής.

3.Να δοθεί εγγράφως το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΟΤ για ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από Αη Γιώργη-Παντοκράτορα έως οικισμό Δροσιάς.

Αγανακτισμένοι όλοι οι Πρεβεζάνοι δημότες και ιδιαίτερα οι κάτοικοι του Παντοκράτορα σας ξανατονίζουμε  τι θα γίνει με τον υπαίθριο χώρο έξω από το Κάστρο του Παντοκράτορα.

Χρειάζεται άμεσα να γκρεμιστούν τα απροσάρμοστα πέτρινα τοιχία τσιμεντένια ερείσματα και διάδρομοι.

Να ξεριζωθούν οι άρρωστοι και ξεραμένοι  φοίνικες που προσβλήθηκαν  από την αρρώστια του κόκκινου “σκαθαριόύ” και άλλωστε δεν  αρμόζουν στο περιβάλλον.

Δεν ζητάμε να μας δοθούν εξηγήσεις για το πως σχεδιάστηκε το έργο, πόσο στοίχισε, που σπαταλήθηκαν τα χρήματα και ποιός φταίει.Αυτές είναι εξηγήσεις που θα έπρεπε ανοιχτά μετά την γενική κατακραυγή να έχετε δώσει στους Δημότες της Πρέβεζας , με παρέμβαση στην κυβέρνηση για το που και το πως διατίθενται τα κονδύλια του ΕΟΤ.

Επίσης προτείνουμε άμεση παρέμβαση του Δήμου προς αποκατάσταση του περιβάλλοντος για να λειτουργήσει σαν πάρκο περιπάτου και ξεκούρασης και όχι σαν πάρκινκ( για τις τρεις-τέσσερις φορές τον χρόνο που γίνονται εκδηλώσεις στο Κάστρο δεν υπάρχει ζήτημα λειτουργία του ως πάρκινγκ).Δενδροφύτευση  με δέντρα της περιοχής στην θέση των φοινίκων( πεύκα, ελιές, νερατζιές κλπ).

4)Να χαρακτηριστεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων ο πεζόδρομος του Λιμ. Αλιευτικού Καταφυγίου Παντοκράτορα.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites