Σάββατο, 19/09/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Με απόλυτη επιτυχία η άσκηση «ΕΛΠΙΣ 2015″(photos+video)

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η άσκηση εκπαίδευση προσωπικού της ΛΕΚ /ΕΔΟΠΑ από εξειδικευμένο προσωπικό της 2ης ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος , με κωδικό όνομα “ΕΛΠΙΣ 2015”.

  Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκπαίδευσης των μελών της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας και ήταν υπό την αιγίδα της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, με διοργανωτή την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας.

Η  Θεωρητική Εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Πρέβεζας και Πρακτική Εκπαίδευση στα μηχανήματα σεισμού της ΕΜΑΚ, χρήση ειδικών συσκευών, στήσιμο καταυλισμού (οριοθέτηση καταυλισμού, στήσιμο σκηνών) , στο χώρο του Στρατοπέδου Δούκα,

 Εκτός από την Νυχτερινή Άσκηση στο στρατόπεδο Δούκα με διάφορα σενάρια, μετά από εκδήλωση καταστροφικού σεισμού  , απεγκλωβισμό ατόμων από ερείπια, απεγκλωβισμό ατόμων από 1ο όροφο και διάφορα άγνωστα σενάρια τα μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων, εκπαιδεύτηκαν και στην χρήση ειδικών συσκευών – μηχανημάτων σεισμού της ΕΜΑΚ στο Αλιευτικό Καταφύγιο Πρέβεζας(Λούκια).

Στην εκπαίδευση – άσκηση συμμετείχαν με τον τρόπο τους οι :
Πυροσβεστικό Σώμα (Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος, 2η ΕΜΑΚ, Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, 5η ΕΜΑΚ, Π.Υ. Πρέβεζας) , η Πολιτική Προστασία Ηπείρου, η 8η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ, και η  Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων ΚΩΣ .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ