ΠΡΕΒΕΖΑ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER ΤΗΣ ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER
ΤΗΣ ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ

Μια ακόμα σημαντική αναγνώριση για την ουσιαστική συμβολή της ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής, ήταν η βράβευση του δικαιούχου του Τοπικού Προγράμματος ‘’Προσέγγιση LEADER’’ της ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ, κυρίου Ηλία Λιάκρη, με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία  ‘’Βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο’’ για το έργο του, Ίδρυση Χώρου Γευσιγνωσίας Λαδιού και Ελιάς στην Πάργα.
Η βράβευση έγινε στα πλαίσια πανελλήνιου διαγωνισμού μεταξύ δικαιούχων συγχρηματοδοτούμενων έργων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013, που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο (ΕΑΔ).
Ο κ. Ηλίας Λιάκρης αναπαλαίωσε ένα εγκαταλειμμένο ελαιοτριβείο που βρίσκεται στο κέντρο της Πάργας και το μετέτρεψε σε  επισκέψιμο χώρο γευσιγνωσίας Λαδιού και Ελιάς (www.paragaea.gr). Ο χώρος του ελαιοτριβείου αποτελείται από δύο ορόφους (ισόγειο και πατάρι) είναι διαμορφωμένος έτσι, ώστε να μεταφέρει στους επισκέπτες βασικές γνώσεις για την παραγωγή και επεξεργασία του ελαιόλαδου. Στο ισόγειο παρουσιάζεται η διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου σε μηχανοκίνητο ελαιοτριβείο κατά τα στάδια επεξεργασίας του. Στο πατάρι παρουσιάζεται η σύνδεση μεταξύ της παραγωγής της ελιάς και του λαδιού με την ιστορία της Πάργας, από τα χρόνια των Ενετών, μέχρι σήμερα. Η περιήγηση ολοκληρώνεται στο χώρο γευσιγνωσίας και μελέτης, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν προϊόντα και παράγωγα ελιάς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας και υπεύθυνος για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος της ΕΤΑΝΑΜ συνεχάρη τον Ηλία Λιάκρη ιδιοκτήτη του ελαιοτριβείου και την  ΕΤΑΝΑΜ  για την πρωτοβουλία τους, η οποία, όπως δήλωσε, αποτελεί ένα άριστο δείγμα αξιοποίησης και ανάδειξης της παράδοσής και μετασχηματισμού της σε ένα λειτουργικό και τουριστικά ελκυστικό έκθεμα με διδακτικό χαρακτήρα. Ως αποτέλεσμα αυτής τους της προσπάθειας η όμορφη πόλη της Πάργας αποκτά ένα πλήρως ανακαινισμένο παραδοσιακό ελαιοτριβείο στο οποίο οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της επεξεργασίας της ελιάς, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας της περιοχής.
Η εκδήλωση βράβευσης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 στην Αθήνα, στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κυρίου Βαγγέλη Αποστόλου και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κυρίου Παναγιώτη Σγουρίδη.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη και προβολή των δυνατοτήτων που προσφέρει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και των αποτελεσμάτων του, μέσω της βράβευσης αξιόλογων έργων που υλοποιήθηκαν από δικαιούχους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.
Η διαδικασία απονομής των βραβείων αποσκοπεί στην αύξηση της ενημέρωσης σχετικά με την ποιότητα των έργων που συγχρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, πολλά από τα οποία υλοποιούνται μέσω των Ομάδων Τοπικής Δράσης όπως η ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια σημαντική επιτυχία για την ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ αλλά και για την περιοχή.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξιχνιάσθηκε κλοπή από αυτοκίνητο σε περιοχή της Πρέβεζας

02/07/2022, 12:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ απέκλεισαν χώρο για την προστασία φωλιάς καρέτα – καρέτα στο Μονολίθι

02/07/2022, 11:07 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα μετατρέπεται σε “Έξυπνη” πόλη – Ποιες είναι οι πρώτες παρεμβάσεις που έγιναν

02/07/2022, 10:31 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Μωβ κάδοι στον Δήμο Πάργας – Ξεκίνησε η ανακύκλωση χρησιμοποιημένων ρούχων

01/07/2022, 1:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ενημερωτική ημερίδα πραγματοποίησε η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου

01/07/2022, 1:23 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Παρέμβαση του Δημάρχου Πάργας για την κακή λειτουργία των δομών υγείας της περιοχής

01/07/2022, 1:16 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites