Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη

Η Βίκυ Σταμάτη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο φρουρούμενη από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι ο θάλαμος ήταν άδειος, στις 5.45 το πρωί, οπότε ενημερώθηκε και η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της. Η πρώτη εκτίμηση είναι πως απέδρασε από το μπαλκόνι του δωματίου της κάποια στιγμή μετά τη 01:30 όταν έγινε ο τελευταίος έλεγχος και στις 05:00, μια ώρα πριν τον πρώτο έλεγχο της ημέρας. Το περίπεργο είναι πως το δωμάτιο στο οποίο διέμενε η κα Σταμάτη φυλασσόταν από φρουρούς των φυλακών Κορυδαλλού και το οποίο είχε μπαλκονόπορτα κλεισμένη με λουκέτο! Όμως το πρωί, η μπαλκονόπορτα βρέθηκε ανοιχτή, το λουκέτο σπασμένο και η Βίκυ Σταμάτη εξαφανισμένη. Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στο κρεβάτι της η Βίκυ Σταμάτη είχε αφήσει ένα γράμμα.

Κάποιος βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει

Από το Δρομοκαΐτειο πάντως εκφράζεται η άποψη πως ίσως η Βίκυ Σταμάτη δεν σχεδίασε και εκτέλεσε μόνη της την απόδαρση, αλλά κάποιος τη βοήθησε. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Maga ο Ισίδωρος Πρώιος πρόεδρος Δρομοκαϊτειου είπε πως ο δωμάτιο, όπως και όλο το υπόλοιπο τμήμα του ιδρύματος είναι ισόγειο, κοντά στην έξοδο προς την Αγία Βαρβάρα. Μάλιστα υπόνοιες ότι είχε βοήθεια κατά την απόδραση της καθώς τόνισε πως η μπαλκονόπορτα είχε λουκέτο το οποίο παραβιάστηκε.

Παράλληλα ο κ.Πρώιος ανέφερε πως υπήρχε φρουρά και μάλιστα από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και όχι απλά από προσωπικό του Δρομοκαϊτειου στο δωμάτιο της Βίκυς Σταμάτη

Και ο διοικητής του Δρομοκαΐτειου μιλάει για συνεργό

Ο διοικητής του Δρομοκαΐτειου, κ. Παύλος Θεοδωράκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε όσα έχουν γίνει γνωστά. «Έξω από την πόρτα της υπήρχαν δύο φρουροί οπότε δεν μπορούσε να φύγει από εκεί. Έφυγε από την μπαλκονόπορτα παραβιάζοντας μάλλον το λουκέτο».

Σε ερώτηση αν η έγκλειστη στο Δρομοκαΐτειο κυρία Σταμάτη μπορεί να απέδρασε με εξωτερική βοήθεια, ο κ. Θεοδωράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ενώ τόνισε πως γίνονται έρευνες και μέσα στον περιβάλλοντα χώρου του ιδρύματος, καθώς μόνο αν κάποιος βοήθησε την Βίκυ Σταμάτη, εκείνη θα μπορούσε να φύγει από το Δρομοκαΐτειο. Ο μαντρότοιχος έχει ύψος τρία μέτρα, δεν θα μπορούσε να τον περάσει μόνη της. Σε διαφορετική περίπτωση η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου βρίσκεται κάπου εκεί κρυμμένη.

iefimerida.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites