Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για τις πυρκαγιές στο Δημαρχείο της Πρέβεζας

Ο συντονισμός των υπηρεσιών και του Δήμου Πρέβεζας συζητήθηκε στην σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για τις πυρκαγιές που  συνεδρίασε στο Δημαρχείο της Πρέβεζας.

O συντονισμός των υπηρεσιών ενόψει  της  αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά  την 1η Μαϊου  αποτέλεσε βασικό αντικείμενο  της σύσκεψης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.
Στην σύσκεψη   όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος ΜπαΪλης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παύλος Σαραμπασίνας, ο Διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας  κ.Βαρδής και ο υποδιοικητής κ.Ρίζος, ο προιστάμενος της Διεύθυνσης Δασών κ.Δάλαρος,  η προισταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Πρέβεζας κ.Αγγέλη, εκπρόσωποι της 131 Σμηναρχίας Μάχης και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, ο υπεύθυνος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Τάσος  Σεϊτανιώτης  καθώς και αντιπροσωπεία της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας με επικεφαλής τον πρόεδρό τους Βασίλη Ράπτη, συζητήθηκαν οι  ελλείψεις, τα προβλήματα αλλά και οι προτεραιότητες που θα πρέπει να  τεθούν έτσι ώστε η  αντιπυρική περίοδος να κυλήσει με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης παίρνοντας καταρχήν τον λόγο  χαρακτήρισε μείζον πρόβλημα την υποχρηματοδότηση  στο θέμα της πολιτικής προστασίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για φέτος στον Δήμο της Πρέβεζας αναλογούν μόλις 38 χιλιάδες ευρώ  στον συγκεκριμένο τομέα.
Ο κ.Μπαίλης ωστόσο εξέφρασε  την πεποίθηση ότι με  δεδομένη την εμπειρία και  το πνεύμα συνεργασίας που  έχουν αναπτύξει οι υπηρεσίες   τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και όλα θα κυλήσουν ομαλά.
Στις προτεραιότητες της Δημοτικης Αρχής  ο Δήμαρχος Πρέβεζας έθεσε  την  προστασία των δασών σε Ανω Ράχη, Κοτσανόπουλο, Αβάσσο , Λεκατσά και βέβαια το αισθητικό δάσος του Μονολιθίου σημειώνοντας  παράλληλα και το νέο σχεδιασμό για την διαχείριση των ογκωδών απορριμμάτων.
Ο διοικητής της Π.Υ Θεόδωρος Βαρδής ζήτησε να υπάρξει έγκαιρη καταγραφή των ελλείψεων στα μηχανήματα , η σύνταξη σχεδίων εκκένωσης οικισμών σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών, ο καθαρισμός των  παράνομων ¨΅αυτοσχέδιων΅χωματερών ,  η πύκνωση των πυροσβεστικών κρουνών,  καθώς και η δημιουργία ομάδων εθελοντών για την  πρόληψη των  πυρκαγιών.
Ιδιαίτερη έμφαση  επίσης ο κ.Βαρδής έδωσε στον καθαρισμό των οικοπέδων από την βλάστηση  καθώς και στην σωστή  ενημέρωση των πολιτών για τα συγκεκριμένα ΄θέματα.  .
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Βασίλης Δάλαρος  στάθηκε ιδιαίτερα στον καθαρισμό των αισθητικών δασών σε Καμαρίνα και Μονολίθι υπογραμμίζοντας  ωστόσο για μια ακόμη φορά  την δραματική έλλειψη της υπηρεσίας σε προσωπικό Π.Ε  η  οποία δυσχεραίνει  με την σειρά της το έργο των δασοφυλάκων.
Σύμφωνα με τον κ.Δάλαρο προβλήματα δημιουργεί η γήρανση του δάσους του Μονολιθίου την οποία η Διεύθυνση Δασών προσπαθεί να αντιμετωπίσει με τμηματικό καθαρισμό των δέντρων και της βλάστησης έτσι ώστε  τα πυροσβεστικά οχήματα να μπορούν να κινούνται στον  χώρο.
Την έλλειψη  τεχνικού προσωπικού  στην υπηρεσία  της επεσήμανε και η προισταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Ανθή Αγγέλη   η οποία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση τον καθαρισμό των αρχαιολογικων χώρων για λόγους  αισθητικής αλλά και  προστασίας τους,
Την  υποστήριξη  της αστυνομίας   αλλά και της 131 Σ.Μ στο έργο της  πρόληψης αλλά  και της αντιμετώπισης των πυρκαγιών  επεσήμαναν οι εκπρόσωποί τους  ενώ για μια ακόμη φορά τονίστηκε η πολύτιμη συμβολή  της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας η οποία πρόσφατα απέκτησε και πιστοποίηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites