ΠΡΕΒΕΖΑ: Οι Ενεργοί Πολίτες Περιοχής Αμβρακικού Κόλπου για την επικυροποίησης του master plan του λιμανιού

Στα πλαίσια της διαβούλευσης για την επικυροποίησης   του master plan του λιμανιού της Πρέβεζας  θέλουμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω:
1.      Το στόμιο στην είσοδο του Κόλπου  αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του οικοσυστήματος του Αμβρακικού Κόλπου, πρέπει να ενταχθεί τις ζώνες προστασίας του οικοσυστήματος, και ως τέτοιο θα πρέπει να αξιολογείται σε κάθε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

2.      Στο πιο στενό σημείο του στομίου κατασκευάστηκε το υπάρχον λιμάνι-μαρίνα και εξ αιτίας περιβαλλοντικών επιπτώσεων ακυρώθηκε η επέκταση του εμπορικού προβλήτα του λιμανιού μετά από προσφυγή περιβαλλοντικών οργανώσεων. Παρότι οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων του υπάρχοντος λιμανιού προέβλεπαν την κατασκευή μεγάλων γεφυρών για να μη παρεμποδίζεται η ταχύτητα της ροής των ρευμάτων [ κυρίαρχο στοιχείο για την ανακύκλωση και καλή κυκλοφορία των νερών του Κόλπου] οι υπάρχουσες αυτές κατασκευές είτε καταργήθηκαν ειτε δεν υπάρχουν μετά την κατασκευή και του σημερινού αλιευτικού καταφυγίου.

3.      Το υπάρχον master plan, το οποίο  έχει χρηματοδοτηθεί από το ΧΜ-ΕΟΧ 1999-2003  με το ποσό των 390.300,00 με φορέα εκτέλεσης την Νομαρχία  Πρέβεζας, καταγράφει αποσπασματικά την υφιστάμενη κατάσταση, δεν εισηγείται λύσεις για την καλύτερη κυκλοφορία και ανανέωση των νερών του κόλπου, δεν λαμβάνει υπ όψιν το τεράστιο πρόβλημα έλλειψης οξυγόνου που έχει ο Αμβρακικός και δεν αναφέρει πουθενά τις αρνητικές επιπτώσεις του υπάρχοντος λιμανιού και της μαρίνας ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ στη ροή των ρευμάτων και την ανακύκλωση των νερών του Αμβρακικού.  

4.      Οιαδήποτε παρέμβαση στο υπάρχον λιμάνι και μαρίνες στο στόμιο του Αμβρακικού πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπ όψιν τόσο την απρόσκοπτη ανανέωση των νερών όσο και την απρόσκοπτη κυκλοφορία των ιχθυοαποθεμάτων του Αμβρακικού Κόλπου.

Ευχαριστώ –  Παύλος Χαραλάμπους

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Εκδήλωση με θέμα «Ο Ρόλος της Χριστιανικής Παιδείας στον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821»

25/06/2021, 10:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και χώρους εργασίας – Δημοσιεύθηκε η απόφαση.

25/06/2021, 10:45 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Συναγερμός» για τα κρούσματα ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα

25/06/2021, 10:41 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα η υποβολή μηχανογραφικού για τους υποψηφίους ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

25/06/2021, 10:37 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΟΚΑΝΑ Πρέβεζας : Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

25/06/2021, 10:34 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα τα παιδιά της “Κιβωτού του  Κόσμου” από την  Πωγωνιανή  Ιωαννίνων 

25/06/2021, 10:28 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites