ΠΡΕΒΕΖΑ: Και άλλη δικαστική ήττα για τον Δήμο μας!

Νόμιμη κρίθηκε από το Εφετείο Ιωαννίνων , με την  37/2015 απόφασή του, η δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας που τηρούσε στην ΕΤΕ ο Δήμος Πρέβεζας το Πάσχα του 2012.

Πρόκειται για μία υπόθεση του Απριλίου του 2012, που είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους εργαζόμενους (δέσμευση μισθών) και μεγάλη αναστάτωση. Τότε  σε εφαρμογή της εντολής για εκτέλεση στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. (υποκαταστήματος Πρέβεζας) ως τρίτης,  που έδωσε η πληρεξούσια δικηγόρος ιδιώτη που είχε απαίτηση από τον Δήμο Πρέβεζας  με βάση τελεσίδικη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, ποσού 39.000 €, ο νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ Α.Ε. κ.  Δημήτριος Κωνής γνωμοδότησε ότι νομίμως μπορεί να δεσμευθεί ο λογαριασμός μισθοδοσίας  που τηρούσε στην τράπεζα ο Δήμος Πρέβεζας. Η ΕΤΕ Α.Ε. με βάση τη γνωμοδότηση αυτή δέσμευσε τον λογαριασμό μισθοδοσίας και υπέβαλε την σχετική δήλωση στο Ειρηνοδικείο Πρέβεζας.

Ο Δήμος Πρέβεζας ανέκοψε ενώπιον του Πρωτοδικείου Πρέβεζας  στρεφόμενο κατά του ιδιώτη και της ΕΤΕ, τη  δέσμευση του λογαριασμού, που με  την 345/2013 απόφασή του απέρριψε την ανακοπή.

Κατά της απόφασης αυτής ο Δήμος Πρέβεζας άσκησε έφεση ενώπιον του Εφετείου Ιωαννίνων, το οποίο με την  παραπάνω απόφαση απέρριψε όλους τους λόγους της  Έφεσης και έκρινε  ότι ο λογαριασμός μισθοδοσίας  των υπαλλήλων του Δήμου (με το  ισχύον καθεστώς το 2012)  δεν ανήκει στη δημόσια  περιουσία του και δεν είναι ακατάσχετος.  Απέρριψε επίσης ως απαράδεκτο  το λόγο της Έφεσης, με τον οποίο ο Δήμος Πρέβεζας  ισχυριζόταν  ότι  εξαιρούνται από  την κατάσχεση στα χέρια τρίτου  απαιτήσεις μισθών και συντάξεων.

Στο Εφετείο Ιωαννίνων τον ιδιώτη εκπροσώπησε η δικηγόρος Πρέβεζας κ. Κωνσταντίνα Ρεμεντζά και το Δήμο Πρέβεζας ο νομικός σύμβουλος κ. Απόστολος Τάσσης.
atpreveza.gr

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Πρέβεζας στον Α΄ κύκλο κινητικότητας

18/06/2021, 3:44 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη για 2 κακουργήματα στον πιλότο

18/06/2021, 12:13 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ : Στο νέο Εμβολιαστικό Κέντρο ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης

18/06/2021, 12:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ανοιχτά τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

18/06/2021, 11:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χαλάρωση μέτρων σε λιανεμπόριο και κινηματογράφους

18/06/2021, 11:19 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ : Εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τη Γενική  Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

18/06/2021, 11:17 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites