Β. Παπαδιώτης στην Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας: «Αναγκαίες οι προσλήψεις διασωστών και η ανανέωση στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ»

Η ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων αλλά και οι προσλήψεις διασωστών του EKAB θα λύσουν σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία τόνισε ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ της 7ης Περιφέρειας, Βασίλης Παπαδιώτης μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, ενώ επεσήμανε ότι «στόχος είναι η καλύτερη διαχείριση σε όλη την Περιφέρεια και για αυτό έχει συνταχθεί ένα χωροταξικό και επιχειρησιακό πρόγραμμα με κριτήρια πανευρωπαϊκά».Ο κ. Παπαδιώτης ανέφερε ότι το προσωπικό μειώνεται λόγω των συνταξιοδοτήσεων και για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες είναι να προχωρήσει η διαδικασία των προσλήψεων επιπλέον διασωστών αλλά και νέων ασθενοφόρων. Στον τομέα του ΕΚΑΒ Πρέβεζας αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 20 άτομα που καλύπτουν τα περιστατικά με 3 ασθενοφόρα και 2 κινητές μονάδες τόσο στην περιοχή της Πρέβεζας όσο και τη Λευκάδα αλλά και το βόρειο μέρος της Αιτωλοακαρνανίας. Είναι σημαντικό το έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ της Πρέβεζας είπε ο κ. Παπαδιώτης και σημείωσε ότι ένας νέος σταθμός στο Μεσοπόταμο που θα καλύπτει όλη την παραλιακή ζώνη θα δώσει ουσιαστική ανάσα στην περιοχή ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, αφού θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή κατανομή δυνάμεων. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται τουλάχιστον δέκα άτομα προσωπικό προκειμένου να καλύπτονται όλες οι βάρδιες είπε ο κ. Παπαδιώτης κάτι που απαιτεί σωστό προγραμματισμό. Σημαντική είναι σύμφωνα με το Διευθυντή του ΕΚΑΒ της 7ης Περιφέρειας και η μεταστέγαση του ΕΚΑΒ Πρέβεζας από το νοσοκομείο , όπου φιλοξενείται σε ξεχωριστό κτίριο, κάτι που αν και έχει εξαγγελθεί εδώ και πολλά χρόνια έχει μείνει στα χαρτιά.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites