Το σεξιστικό σχόλιο Σαμαρά μέσα στην Βουλή

Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ της προέδρου της Βουλής και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετά την ομιλία του δεύτερου στη Βουλή. Για σεξιστικές και ρατσιστικές διατυπώσεις έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά

“Θέλω να πω ότι σε αυτή την αίθουσα διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δεν θα ξανα-ακουστούν” είπε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, κατά τη συζήτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων στη Βουλή.
“Ιδίως μάλιστα που σήμερα επισκέπτεται τη χώρα μας ο εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οφείλατε να είστε πιο εγκρατής σε τέτοιες διατυπώσεις” πρόσθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στη φράση του κ. Σαμαρά “είμαι της αντρικής σχολής”.
Η παρατήρηση της προέδρου της Βουλής προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος έκανε λόγο για λογοκρισία.
“Λογοκρισία δεν θα δεχθώ και δεν δέχομαι. Είμαι σε αυτά τα έδρανα από το 1977. Αυτή τη συμπεριφορά δεν την έχω δει ποτέ, από όλους τους προέδρους που έχουν περάσει. Και μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει, αλλά προσέξτε, λογοκρισία σε βάρος αυτής της παράταξης που έχει δώσει τα πάντα για τη Δημοκρατία , που έχει δώσει τα πάντα για το ήθος αυτού του Κοινοβουλίου δεν δεχόμαστε. Τελειωμένα. Και ό,τι εννοώ το εννοώ”, είπε ο κ. Σαμαράς.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites