Πέμπτη, 01/10/2020

Το σεξιστικό σχόλιο Σαμαρά μέσα στην Βουλή

Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ της προέδρου της Βουλής και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετά την ομιλία του δεύτερου στη Βουλή. Για σεξιστικές και ρατσιστικές διατυπώσεις έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά

«Θέλω να πω ότι σε αυτή την αίθουσα διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δεν θα ξανα-ακουστούν» είπε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, κατά τη συζήτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων στη Βουλή.
«Ιδίως μάλιστα που σήμερα επισκέπτεται τη χώρα μας ο εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οφείλατε να είστε πιο εγκρατής σε τέτοιες διατυπώσεις» πρόσθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στη φράση του κ. Σαμαρά «είμαι της αντρικής σχολής».
Η παρατήρηση της προέδρου της Βουλής προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος έκανε λόγο για λογοκρισία.
«Λογοκρισία δεν θα δεχθώ και δεν δέχομαι. Είμαι σε αυτά τα έδρανα από το 1977. Αυτή τη συμπεριφορά δεν την έχω δει ποτέ, από όλους τους προέδρους που έχουν περάσει. Και μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει, αλλά προσέξτε, λογοκρισία σε βάρος αυτής της παράταξης που έχει δώσει τα πάντα για τη Δημοκρατία , που έχει δώσει τα πάντα για το ήθος αυτού του Κοινοβουλίου δεν δεχόμαστε. Τελειωμένα. Και ό,τι εννοώ το εννοώ», είπε ο κ. Σαμαράς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ