ΠΡΕΒΕΖΑ: Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της Νέας Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας, αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι, για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους, εργαζόμενους στη Νέα Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πρέβεζας (εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς ΠΙΚΠΑ, Μαργαρώνα και Σινώπης, στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» Πρέβεζας, Λούρου και Ζαλόγγου και στα ΚΔΑΠ Πρέβεζας και Σινώπης), οι οποίοι αποφάσισαν να προβούν σε επίσχεση εργασίας, η οποία ξεκινάει την Πέμπτη 19 Φλεβάρη, καθώς είναι απλήρωτοι επί πολλούς μήνες (9-10).
Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων και τους εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας, στο δίκαιο αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, για το δικαίωμα που έχει ο κάθε άνθρωπος να εργάζεται και να πληρώνεται για την εργασία του, να μπορεί να ζήσει μια ζωή με αξιοπρέπεια, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές του και της οικογένειάς του.
Έχουν πραγματοποιηθεί πολυάριθμες συναντήσεις των εργαζομένων και εκπροσώπων του ΔΣ του σωματείου μας, με τη Δημοτική Αρχή Πρέβεζας και τον Πρόεδρο της ΝΕ.ΔΗ.Κ.Ε.Π., παραστάσεις διαμαρτυρίας, παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις οποίες η απάντηση που πήραμε ήταν η ίδια, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν χρήματα, ότι υπάρχει πρόβλημα με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις παρελθόντων ετών τις οποίες καλείται να πληρώσει σήμερα η ΝΕ.ΔΗ.Κ.Ε.Π., ότι έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί της επιχείρησης λόγω αυτών των οφειλών και ότι η δημοτική αρχή θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να επιλύσει τα ζητήματα των εργαζομένων.
Το ποσό των 150.000 ευρώ με το οποίο προβλέπεται να επιχορηγήσει ο Δήμος Πρέβεζας την ΝΕ.ΔΗ.Κ.Ε.Π., για το 2015 όταν και αν δοθεί τελικά (θα δοθεί σταδιακά και ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας αναφέρθηκε στην τελευταία μας συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή), αλλά και τα ποσά που αναμένεται να έρθουν από τα προγράμματα που υλοποιεί η επιχείρηση, δε φτάνουν σε καμία περίπτωση για να καλυφτούν οι ανάγκες της επιχείρησης για τις οφειλές προς τους εργαζόμενους (μισθοδοσία, ασφαλιστικές κ.α.), προς τους προμηθευτές, καθώς και οποιαδήποτε άλλα έξοδα απορρέουν από τη λειτουργία της.
Ακολουθώντας το γνωστό δρόμο των διαπιστώσεων, η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας παραθέτει τα προβλήματα των εργαζομένων, συμφωνεί ότι υπάρχουν, ΑΛΛΑ κρατάει συνεχώς κλειστές πόρτες με την δικαιολογία των οικονομικών δυσκολιών. Ποτέ όμως δεν ανέδειξε τις πραγματικές αιτίες και τους υπεύθυνους για αυτά.
Με άλλοθι την κρατική υποχρηματοδότηση και την κακή διαχείριση προηγουμένων Δημοτικών Αρχών, όχι μόνο αρνείται να λύσει πάγια και σοβαρά ζητήματα των εργαζομένων, αλλά ουσιαστικά απειλεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους, καλώντας τους να συνεχίσουν να κάνουν υπομονή και να υποστούν για μια ακόμη φορά τις συνέπειες προβλημάτων που δεν τα δημιούργησαν οι ίδιοι, να συνεχίσουν να σκύβουν το κεφάλι χωρίς να διαμαρτύρονται και να δουλεύουν χωρίς να ξέρουν το αν και πότε θα πληρωθούν, για το «καλό» της επιχείρησης και για να συνεχίσει αυτή και τα προγράμματα που υλοποιεί να λειτουργούν.
Οι συνάδελφοι, βλέποντας ότι εντείνεται η κοροϊδία απέναντι τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν από την επόμενη Πέμπτη 19 Φλεβάρη σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας στη ΝΕ.ΔΗ.Κ.Ε.Π. και δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο και κάθε μέσο.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην ξεγελαστούν από ψεύτικες τις υποσχέσεις και τις φρούδες ελπίδες της δημοτικής αρχής. Να μην υποκύψουν στην όποια πιθανή προσπάθεια τρομοκράτησής τους. Να μη σκύψουν το κεφάλι. Να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν το δίκαιο αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους βιώνουν αυτή την κατάσταση και να δουν ποιοι πραγματικά είναι μαζί τους και ποιοι τους χαϊδεύουν τα αυτιά. Η οργή και η αγανάκτηση θα πρέπει να μετατραπούν σε οργανωμένη, ταξική πάλη απέναντι σε κυβερνήσεις, δημάρχους, την ΕΕ και στην εξουσία του κεφαλαίου που μας καταδυναστεύουν.

Απευθύνουμε πρόσκληση στους συναδέλφους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας.
Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα στους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στις δομές που υλοποιούνται μέσα από τη ΝΕ.ΔΗ.Κ.Ε.Π., αλλά και σε όλους αυτούς που δέχονται τις παροχές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», και τους ζητάμε να σταθούν αποφασιστικά και μαχητικά στο πλευρό των συναδέλφων μας.
Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη ΝΕ.ΔΗ.Κ.Ε.Π. σχετίζεται άμεσα με την προσπάθεια να περάσουν όλες αυτές οι κοινωνικές δομές που υλοποιεί, στους ιδιώτες, στις Μ.Κ.Ο, στις λεγόμενες κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις των ανέργων-απολυμένων, κάτι που θα σημάνει την παραπέρα εμπορευματοποίησή τους και την υποβάθμιση των υπηρεσιών για τα παιδιά, τους συνταξιούχους και τις λαϊκές οικογένειες.
Εργαζόμενοι στους δήμους, γονείς, σωματεία και φορείς, λαϊκές επιτροπές από κοινού πρέπει να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών και την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια.

Απαιτούμε :
– Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους.
– Πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των Υπηρεσιών τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με αιχμή τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο Σπίτι κλπ) και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων του ΕΣΠΑ ώστε να καλυφτεί το σύνολο των αναγκών των υπηρεσιών των ΟΤΑ.
– Κατάργηση κάθε μορφής ανταποδοτικότητας στις δομές (τροφεία κ.α.).
– Όχι στις ΚΟΙΝΣΕΠ, στις ΜΚΟ κλπ. που εισβάλλουν στις κοινωνικές δομές των Δήμων.
– Καμία απόλυση – καμία διαθεσιμότητα.
– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χειροπέδες σε 47χρονη στον Ωρωπό Πρέβεζας

25/01/2018, 10:39 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Πρέβεζας για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε σκάφος στην “Κλεοπάτρα Μαρίνα”

09/12/2017, 11:01 πμ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γυρίσματα στον αρχαιολογικό χώρο νεώσοικων Οινιαδών

23/10/2017, 4:34 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ξεκινούν οι διαδικασίες αλλαγής της διεθνούς ονομασίας του αεροδρομίου στο Άκτιο

18/10/2017, 7:54 μμ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέες πτήσεις από Ελβετία και Αυστρία προς Άκτιο

14/10/2017, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“Φόρεσαν χειροπέδες” σε δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο της Βόνιτσας

09/10/2017, 5:04 μμ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Καλωσήρθατε στο Άκτιο … Βουνό τα σκουπίδια απέναντι από την είσοδο του Αεροδρομίου

09/10/2017, 11:45 πμ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μείωση των ωρών λειτουργίας στο Αεροδρόμιο του Ακτίου προτείνει η Fraport

09/10/2017, 10:16 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites